#vacature Kijkwijzer trainer / voorlichter (32 uur per week)

Ben jij een echte contentfanaat met brede interesse in (de ontwikkeling van) kinderen en (internationale) media? Vind je het daarnaast leuk om op verschillende offline / online manieren je kennis over te dragen aan mediapartijen? Maak kennis met NICAM, de organisatie achter Kijkwijzer! Wij zoeken een trainer / voorlichter die de effecten van media op kinderen en hun ontwikkeling goed kan uitleggen aan verschillende doelgroepen, die de mediawereld begrijpt en die online trainingen (e-learning) kan ontwikkelen. Word jij hier enthousiast van, dan leren wij jou graag kennen!

Functieomschrijving

Als Trainer / Voorlichter ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig opleiden van medewerkers in de mediabranche tot Kijkwijzer-codeur. Samen met de andere trainers ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en up-to-date houden van het trainingsmateriaal, waarbij jouw focus ligt op van offline naar online. Je voert kwaliteitscontroles uit en draagt daarmee bij aan het Kijkwijzer – classificatiesysteem. Daarnaast beantwoord je vragen van consumenten en van codeurs uit de mediabranche.

Werkzaamheden:

 • Het organiseren en geven van offline en online trainingen aan codeurs, waarmee zij hun kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen en op peil houden.
 • Het zorgdragen voor het onderhoud, de kwaliteit en continuïteit van de toepassingen van het Kijkwijzersysteem en het trainingsmateriaal.
 • Het (door)ontwikkelen van een e-learning systeem.
 • Het geven van voorlichting en presentaties bij onderwijsinstellingen, aan professionals uit de mediawereld, NICAM stakeholders en het algemene publiek, zowel zelfstandig als gezamenlijk met collega’s.
 • De beantwoording van consumentenvragen, vragen van codeurs en kwaliteitsbewaking binnen het Kijkwijzerteam.
 • Het opleiden en informatie verstrekken in zowel  Nederlands als Engels.

Functie-eisen:

 • je hebt een afgeronde WO-opleiding;
 • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, daarnaast is beheersing van de Franse taal een pre;
 • je hebt ervaring in de ontwikkelingen in het audiovisuele domein en de effecten van media op kinderen;
 • je bent creatief en hebt affiniteit en ervaring met de doorvertaling van offline naar online;
 • je hebt ervaring met het maken en beheren van e-learnings, het maken en geven van webinars is een pre;
 • technische kennis en ervaring met e-learning systeem (LearnPress) is een pré;
 • je hebt grote interesse in (online) media;
 • je bent communicatief ijzersterk; zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt aantoonbare didactische vaardigheden.

Over NICAM  

Het NICAM is de organisatie achter het Kijkwijzer en PEGI-systeem. Ons doel is om ouders en kinderen te informeren over de mogelijke risico’s van het kijken naar films, televisieprogramma’s en online content. Het NICAM verbindt binnen deze doelstelling grofweg vier stakeholders; de overheid, de audiovisuele branches, ouder & kind en wetenschap. Vanuit Hilversum werken we met een team van circa 18 collega’s aan de ontwikkeling van onze dienstverlening.

Wij bieden je een uitdagende baan binnen een informele en jonge organisatie. Samen met jouw collega’s draag jij op actieve en innovatieve wijze bij aan onze organisatiedoelstellingen. Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring tussen €2.599,38 en €4.262,90

Solliciteren

Herken jij jezelf in deze functie? Stuur jouw motivatie en cv naar Tiffany van Stormbroek, directeur-bestuurder NICAM via sollicitatie@nicam.nl. Een antecedentenonderzoek en/of online screening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

1 Trackback / Pingback

 1. Actuele mediavacatures - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*