Uslu wil audioplatform NPO Luister ook beschikbaar maken voor andere podcastmakers

Publieke en private aanbieders van audiocontent moeten de krachten bundelen, zei staatssecretaris Gunay Uslu (Media) in de Tweede Kamer.

De bewindspersoon debatteerde vandaag met de Tweede Kamer over haar Hoofdlijnenbrief Media, waarin ze de contouren schetst van haar plannen voor deze kabinetsperiode.

Vragen van de Tweede Kamer

Kamerleden Lisa Westerveld (GroenLinks) en Mohammed Mohandis (PvdA) vroegen de staatssecretaris naar het nieuwe publieke podcastplatform NPO Luister. Westerveld verzocht de staatssecretaris om het nieuwe podcastplatform NPO Luister open te zetten voor andere aanbieders.

Krachtenbundeling

In reactie op de vraag van Westerveld onderschreef Uslu het belang van openstelling van het podcastplatform: “Ik ben het daar eigenlijk mee eens. Ook voor audiocontent moeten de krachten worden gebundeld. Ik zal de publieke omroep daartoe oproepen, ook voor audio. Ik ben blij dat partijen hierop willen samenwerken.”

Uitgestoken hand

Onlangs stak de nieuwssector de hand uit naar de publieke omroep om één sterk podcastplatform voor journalistieke producties te verkennen. Voor een pluriforme nieuwsvoorziening is het van belang dat alle Nederlandse journalistieke podcasts ook in de toekomst goed vindbaar blijven. Een krachtenbundeling van de Nederlandse partijen in de strijd met de grote platforms is daarvoor noodzakelijk.

Besluit van Uslu over NPO Luister

De NPO heeft de staatssecretaris goedkeuring gevraagd voor het publieke podcastplatform NPO Luister. De staatssecretaris zal daar vermoedelijk binnenkort een definitief besluit over nemen, waarbij de overwegingen die ze vandaag in de Kamer uitsprak een belangrijke rol zullen spelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*