Shula Rijxman verzuimde melding privé-vakantie met staatssecretaris Sander Dekker

Voormalig NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman heeft een privévakantie met staatssecretaris Sander Dekker van Media niet gemeld bij de NPO en handelde daarmee in strijd met de gedragsregels voor NPO bestuurders.

Volgens de huidige NPO-voorzitter, Frederieke leeflang, was het ‘verstandig’ geweest, wanneer Rijxman de privévakantie met Dekker wél had gemeld. 

Onlangs werd bekend dat een innige vriendschap tussen Rijxman en de hoogste ambtenaar van ministerie van OCW, ook niet is gemeld bij de NPO. Het Commissariaat voor de Media overweegt een formeel onderzoek naar een mogelijke schending van de gedragscode door Rijxman, zo bevestigt het CvdM tegenover de makers van de BNR-podcast Koster & Van Dijk. Over die kwestie wordt vandaag gedebatteerd in de Tweede Kamer.

Rijxman geeft aan zich wel degelijk te hebben gehouden aan de gedragscode en ook hecht ze eraan nu te benadrukken ‘dat een privérelatie nooit van invloed mag zijn op de ontwikkelingen binnen de NPO’.

4 Comments

  1. Rijxman geeft aan zich wel degelijk te hebben gehouden aan de gedragscode en ook hecht ze eraan nu te benadrukken ‘dat een privérelatie nooit van invloed mag zijn op de ontwikkelingen binnen de NPO’.

    Ja dat kan ze wel zeggen maar dat is natuurlijk gelul! Dit soort mensen kunnen helemaal niet buiten kaders denken en natuurlijk is is het tijdens die vakantie veelvuldig over het werk gegaan. Onzin dus wat ze zegt maar, begrijpelijk wel want, wat moet ze anders zeggen?

  2. Ben het met Bo Lus eens, mensen worden steeds grover, onbeschofter, agressiever, en ga zo naar door.

    Ik geneer me regelmatig om een Nederlandse te zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*