United neemt Quadia Online Video over

United neemt de corporate activiteiten van video-specialist Quadia over. Met deze overname breidt United zijn dienstenportfolio uit in de zakelijke markt.

United is een full-service facilitair bedrijf voor video, TV- en mediaproducties. Het bedrijf is verantwoordelijk voor creatie, management en distributie van vele nationale en internationale mediaproducties. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Boer Zoekt Vrouw, Expeditie Robinson, Eredivisie voetbal en de MTV Europe Music Awards. Daarnaast realiseert United de creatie van video-content voor zakelijke klanten (waaronder McDonalds en het Ministerie van Defensie) en levert het bedrijf oplossingen voor video-on-demand-aanbieders zoals Liberty Global.

Sinds 2004 heeft Quadia een sterke positie in de corporate video-markt, met klanten als KLM, Randstad, ABN AMRO, Ahold Delhaize en Achmea. De medische tak van Quadia, die zich met name richt op informatievoorziening voor en nascholing van artsen en zorgverleners, gaat zelfstandig verder.

Behoeften voor organisaties invullen
“Ik zie in deze overname een enorme kans voor beide organisaties om elkaar te gaan versterken”, aldus Nico Verspaget, directeur van Quadia. “Bedrijven zetten steeds vaker video in voor tal van doelgroepen, toepassingen en doeleinden. Dit vraagt om een integrale aanpak, zodat investeringen in technologie en content een beter rendement hebben; niet in de laatste plaats omdat de boodschap met video meer effect heeft. Voor veel bedrijven is de pilottijd voorbij. Ze hebben geleerd wat wel en wat niet werkt en zijn nu op zoek naar end-to-end-oplossingen die technologische knelpunten oplossen en zorgen dat de organisatie snel, flexibel en toch gestructureerd met video kan werken. Door de samenwerking met United geven wij onze full-service-gedachte – die onze oorsprong was in 2004 – een verdere diepgang, omdat we nu echt alle behoeften voor organisaties in kunnen vullen.”

Vooraanstaande positie
René Delwel, directeur United: “Wij kennen Quadia al heel lang als een zeer professionele leverancier van online videoproducties. United ziet groeimogelijkheden buiten de broadcastsector en wil daarin versnelling brengen. Het samenvoegen van Quadia en United geeft ons in een keer een vooraanstaande positie in de zakelijke markt. Dit is ook de reden waarom Quadia ons label wordt voor de zakelijke markt van United. Daarnaast heeft het bedrijf diensten die voor onze broadcast-klanten interessant kunnen zijn.”

Over United
United, gevestigd in het Muziekpaviljoen op het Mediapark te Hilversum, is een nationaal en internationaal opererende dienstverlener die op het gebied van televisie- en multimediaprojecten de nodige technische en creatieve ondersteuning biedt. Wij beschikken over state-of-the-art faciliteiten en sterk servicegerichte medewerkers die ervoor zorgen dat de klant altijd centraal staat.

Dankzij gebundelde ervaring, passie voor het vak en flexibele inzetbaarheid zijn wij uitgegroeid tot een vanzelfsprekende partner. Wij innoveren samen met onze opdrachtgevers om steeds onze kwalitatieve voorsprong te behouden. Onze toonaangevende projecten richten zich onder andere op Augmented Reality, Remote Broadcast en UHD/HDR. United is onderdeel van de Euro Media Group (www.euromediagroup.com) (www.united4all.nl).

Over Quadia
Quadia is gespecialiseerd in online video. Het bedrijf levert een full service aanbod, inclusief alle online technologie, conceptontwikkeling en videoproductie. Door de integratie van online technologie en branded content verbetert Quadia de resultaten van webinars/webcasts, gepersonaliseerde- en interactieve video en online videokanalen. De toepassingen van Quadia worden ingezet voor marketing & promotie, online sales, communicatie, customer services en e-learning.

Het hoofdkantoor van Quadia is gevestigd in Hilversum.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*