Uitzending over opheffen Elfstedentocht bij NPO 3LAB

Tijdens de 3LAB Serie Contest maken vijf pilots kans om ontwikkeld te worden tot een volledige dramaserie voor NPO 3. Deze pilots zijn vanaf nu online te bekijken.

De pilots zijn gemaakt door jonge makers van eigen bodem, met regie talenten als Michael Middelkoop (van de YouTube hit Vakkenvullers) en Joosje Duk, die onlangs lovende kritieken kreeg van ondermeer het Amerikaanse The Huffington Post op haar film NIGHT. Ook voor de camera maken vele talenten hun opwachting, zo speelt Romy Gevers (De Slet van 6VWO) de rol van Feya, een millennial die brandweervrouw wordt. En Yasmin Karssing (bekend van de film Renesse) speelt in het vloggerdrama ‘Dating Dalila’.

Op vrijdag 14 december wordt door de 3LAB jongerenjury bekendgemaakt welke serie geselecteerd zal worden.

Kijk ze alle vijf op de website en YouTube-kanaal van NPO 3LAB. Download en bekijk hier de trailer.

SPUIT ELF | 3LAB Serie Contest

Feya heeft niets. Ze weet niet wat ze met haar leven aan moet. Ze is gezakt, en staat voor gek bij haar vrienden. Ze voelt de druk om mee te doen, maar ze weet niet hoe. Kon ze maar iets verzinnen om haar gezicht te redden. Of om mensen te redden. Ja, mensen redden! Dat is het! Feya geeft zich op bij de brandweer, om er ook bij te horen. Want dat is een supergoed idee! Toch?

Image

BAD INFLUENCER | 3LAB Serie Contest

Bad Influencer volgt Donna en Rico, die door onverwachte internetfame terecht komen in de snelle wereld van virals, vloggers en Insta-ego’s.

Image

DATING DALILA | 3LAB Serie Contest

De jonge, hippe en talentvolle vlogster Dalila – koningin van het datingadvies- komt in de problemen wanneer haar vader na tien jaar afwezigheid voorgoed thuiskomt. Dalila is trots op wie zij is en wat ze bereikt heeft. Ze heeft geen zin meer vader Aziz voor de gek te houden en een vrome moslima te spelen, zoals ze dat de laatste jaren deed.

Image

GAPPIES | 3LAB Serie Contest

GAPPIES gaat over vijf zeer verschillende werknemers, de ‘gappies’, van de lokale GAPPO buurtsuper. Wanneer de nieuwe supermarktmanager de GAPPO wil veramerikaniseren, moderniseren en ‘diversifyen’ om een overname te voorkomen, komt de oer-Hollandse kassajuffrouw Greet in opstand tegen hem.

Image

DE 2029 SHOW | 3LAB Serie Contest

De Elfstedentocht staat op het punt opgeheven te worden vanwege het opwarmende klimaat. Froukje Pakema, de beslissende stem, wordt overspoeld door twijfel. Maar is daar wel ruimte voor? Dit is 2029. Elke aflevering schetst een toekomstbeeld van een Nederlandse traditie die we nu voor lief nemen. Alles kan kapot.

Image

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*