Twijfels over meerwaarde Omroep Zwart

Omroep Zwart haalde gisteren het benodigde aantal van 50.000 leden om in aanmerking te komen voor een plek in het publieke bestel. Het is echter ook van belang dat zij kunnen aantonen dat zij een meerwaarde hebben in het huidige bestel. Daar kan het nog wel eens op stuklopen, meldt mediahistoricus Huub Wijfjes aan RTL Nieuws.

 “Je moet aantoonbaar een meerwaarde hebben. Je kan je afvragen of dat het geval is bij de nieuwe Omroep Zwart”, zegt Wijfjes.

“De NTR als taakomroep heeft als één van de belangrijke taken de multiculturele samenleving te weerspiegelen. Dat is ook zo ongeveer het uitgangspunt van Omroep Zwart”, aldus Wijfjes.

4 Comments

 1. Met BNNVARA in het bestel maakt ZWART totaal overbodig. Het kan op de lange termijn niets meer toevoegen. Niet onderscheidend genoeg.

  Wanneer stoppen we met het achterhaalde omroepbestel?

 2. Omroep Zwart is per definitie natuurlijk gewoon racistisch.
  Moet je eens kijken wat er gebeurt als ik Omroep Blank opricht.
  OZ zegt dat Zwart alle kleuren bij elkaar is, nou bij additief kleuren mengen (zoals bij kleuren TV) is blank ook echt alle kleuren bij elkaar.
  Gelul dus.

 3. Als zij “inclusie” willen bevorderen op tv. Dan is het maken van apparte omroep nogal een slecht idee. Dit werkt namelijk averechts, hiermee krijg je alleen echo kamers zoals Fox news. Ik denk dat deze omroep puur alleen maar wordt gedaan om brownie points te scoren maar onder het mom van “diversiteit”. Ikzelf zal niet echt kijken naar deze schijnvertoning. 🤨

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*