Omroep Zwart heeft 50.000 leden binnen

Nu Omroep Zwart het benodigde aantal leden heeft behaald, zullen zij een beleidsplan maken en toegevoegde waarde moeten aantonen.

Omroep Zwart heeft in acht weken 50.000 leden geworven en verwacht volgend jaar al toe te treden tot het publieke bestel. De laatste week was er veel aanwas en groeide Zwart met 25.000 leden.

8 Comments

 1. Vreemd dat iemand die haat zaait en doodsbedreigingen uit in Nederland gewoon publieke omroep mag beginnen i.p.v. dat hij wordt opgepakt en achter de tralies verdwijnt.

  Hier een aantal uitspraken van Akwasi van zowel op de Dam als op zijn Twitter account:

  “Als ik in November een Zwarte Piet zie dan trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht”

  “Zwarte Piet moet dood man. Serieus. #huurmoord”
  “Gaat er iemand nou ooit nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen?”
  “Kan iemand Sinterklaas dit jaar van die boot schieten, ik leg 500 euro op z’n hoofd.”
  “Ze zouden eens op de intocht van Sinterklaas moeten inrijden.”
  “Ik haat Sinterklaas met zoveel passion dat als ik een kind had, ik hem/haar zou trainen om Sinterklaas te liquideren.”

  Deze laatste zijn natuurlijk van langer geleden maar dat iemand überhaupt dit soort uitspraken doet wil al zeggen dat die gene die goed bij zijn hoofd is. Je mag best boos zijn of dingen willen veranderen maar Akwasi heeft het racisme debat meer slecht dan goed gedaan. En die begint dus nu doodleuk een omroep. Het echt te gek voor woorden dat dit zomaar kan in Nederland. Akwasi is een gevaar voor het openbare leven in Nederland en daar buiten.

  • Hou toch op met stellen dat hij het racismedebat geen goed heeft gedaan, zwarte piet is eindelijk aan het veranderen. Al die vreedzame bezwaren die er al decennialang waren hebben helemaal niks uitgehaald. Kennelijk is het nodig om even wat steviger tegen de gevestigde orde in te gaan.

   • @Jelle Het gaat mij niet om het veranderen van het uiterlijk van de pieten. Die roetvegen zijn prima. Het gaat mij om de uitspraken van Akwasi. Een normaal mens doet dit soort uitspraken niet. Ik houd er zeker niet mee op want Akwasi heeft het racisme debat geen goed gedaan. De man wil helemaal niet verbinden en kan dat ook helemaal niet. Het is namelijk een haatzaaier en hij heeft uitspraken gedaan (je ziet er een paar hierboven) waarvoor hij gewoon achter de tralies hoort te zitten en eigenlijk ook behandeld dient te worden.

 2. nu nog moeten ze die leden nog minste 1 a 2 jaar vol zien te houden voor er een procedure komt om uit te mogen zenden, en daar bij moeten zij aan allerlei eisen etc gaan voldoen iets wat ik bij deze aspirant omroep niet zo snel zie gebeuren

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*