TV voor aan de pols

Sinds kort is het mogelijk om ook televisie te kijken vanaf je Android smartwatch. Wearable-bezitters hoeven er nog niet te hoge verwachtingen van te hebben. De ‘Little TV’ bestaat momenteel nog uit korte ‘Animated Gifs’, oftwel korte bewegende beelden.

Het uitzenden van gehele tv-programma’s op smartwatches is momenteel verre van ideaal. De meeste smartwatches hebben immers geen speaker en streaming video is een batterij slurper. Juist die batterijduur is misschien wel de grootste zwakte van smartwatches. Ze moeten immers compact zijn, maar door de kleine accu’s gaan de meeste smartwatches nog geen dag mee. Een andere vraag is natuurlijk of het zo gebruiksvriendelijk is om naar tv-programma’s van een uur vanaf het kleine scherm op je pols te bekijken.

De korte filmpjes van de Little TV-app werken trouwens het best op vierhoekige smartwatch schermen. Op ronde schermen zoals de Moto 360 zullen er gedeeltes van de video niet zichtbaar zijn.  

In Nederland heeft de NOS al met smartwatches geëxperimenteerd. Vorig jaar brachten zij de NOS Nieuws app naar Android Wear

In de app zijn diverse channels beschikbaar, waaronder: Sexy, Sci-Fi, Nature, Trending en Sports.

De Android Gear app is gratis te downloaden in de app store. 

Videoreview van de app:

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*