Asscher, Campert en Janzen in College Tour

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen komt vicepremier Lodewijk Asscher naar de Rode Hoed. In het DeLaMar Theater spreekt College Tour met musicalster en presentatrice Chantal Janzen en de laatste gast van dit seizoen is bekroond schrijver Remco Campert. Donderdagavond maakte presentator Twan Huys bij Ruud de Wild op Radio 538 de laatste drie namen van dit seizoen bekend. Eerder was al bekend dat Ronald Koeman, Arnon Grunberg, Herman Finkers en Louis Theroux te gast zijn. Studenten kunnen zich vanaf nu voor de opnamen aanmelden.

 Lodewijk Asscher
Als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is Lodewijk Asscher niet alleen verantwoordelijk voor de goede verhoudingen tussen werkgevers en werknemers; ook integratie zit in zijn portefeuille. We treffen de vicepremier in een spannende periode: de Provinciale Statenverkiezingen zijn in aantocht.  Als wethouder in Amsterdam maakte Asscher zich eerder hard voor beter onderwijs voor kinderen met een taalachterstand. Ook stond hij aan de basis van de metamorfose van de Amsterdamse rosse buurt tot een gebied waar prostitutie wordt teruggedrongen en kunst en cultuur de ruimte krijgen. Na het vertrek van Job Cohen was Asscher korte tijd waarnemend burgemeester van de hoofdstad. 
Opname: woensdag 11 maart, De Rode Hoed te Amsterdam (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 13 maart, 20.25 uur, NPO 3

Chantal Janzen
Chantal Janzen speelde in vele Nederlandse musicals. Ze schitterde onder meer in Beauty and the Beast, Wicked, Petticoat en speelde Rachel Hazes in het hoog geprezen Hij Gelooft In Mij waarvoor zij de Conny Stuart Musical Award (voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een grote musical) won. Ook buiten het toneel weet Janzen haar plek vinden. Naast het acteren in films en series vindt de Limburgse blondine ook plezier in het presenteren en zo verkeert zij zowel op televisie als in het theater in de hoogste regionen. In 2014 won zij de Zilveren Televizier ster, een prijs van de kijkers. Haar programma Chantal Blijft Slapen trok wekelijks 1,5 miljoen kijkers. Momenteel presenteert ze het derde seizoen van Everybody Dance Now en gaat ze een internationaal avontuur aan als presentatrice van The Voice Kids in Duitsland. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar nog voor de eerste uitzending lijkt Janzen ook bij onze oosterburen een publiekslieveling te zijn. 
Opname: dinsdag 10 maart, DeLaMar Theater te Amsterdam (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 20 maart, 20.25 uur, NPO 3

Remco Campert (let op afwijkend tijdstip en ander net)
Met zijn omvangrijke oeuvre is de 85-jarige Remco Campert één van de grootste Nederlandse schrijvers en dichters van de afgelopen eeuw. Het leven is vurrukkulluk, De jongen met het mes en Hôtel du Nord zijn slechts een greep uit zijn veel bekroonde werk. Zijn wekelijkse column in de Volkskrant, getuigt van zijn onverminderde schrijversdrift. In oktober van dit jaar ontvangt Remco Campert de Prijs der Nederlandse Letteren, de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen en Nederland. Campert ontvangt de prijs uit handen van de koning van België, koning Filip. Maar eerst spreekt College Tour hem nog op 6 maart in het Bimhuis in Amsterdam.
Opname: vrijdag 6 maart, Bimhuis te Amsterdam (aanmelden via website)
Uitzending: zondag 8 maart, 21.05 uur, NPO 2
 

College Tour
Uitzending: iedere vrijdag vanaf 20 februari, 20.25 uur, NPO 3
Meer informatie en aanmelden: collegetour.ntr.nl
                   
                               

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*