Freelance Correspondent RTL

Wonen en werken in een van de meest interessante steden ter wereld: Londen. Onze correspondent doet verslag over de Britishness in al z’n vormen. Over de moeizame verhouding van het land met de EU en immigratie. Over de war on terror, maar ook die tegen overgewicht. Over de relatie met Schotland en (Noord-) Ierland, maar ook de bijzondere band met het koningshuis. Vanuit het hart van de economische macht, waar de verschillen tussen rijk en arm exploderen. Voor RTL Z zoek je financieel-economische invalshoeken en bericht je over breaking news, aan de telefoon of live in beeld.

Wat ga je doen?
Zelfstandig bedenken en produceren van boeiende en relevante tv-verhalen voor de doelgroep van RTL Nieuws. De focus ligt op nieuws, trendverhalen en onderscheidende features. Het bedenken van originele invalshoeken die de veranderingen in de regio dichtbij onze doelgroep brengen, zowel voor tv als online. Bij groot nieuws snel aanwezig zijn via kruisgesprekken in onze tv-bulletins, maar ook online via blogs of social media.

Waar ben je goed in?

• Minstens vijf jaar ervaring bij landelijke nieuwsmedia.
• Bedreven in het maken van tv-reportages, in staat zijn een pakkend verhaal te herkennen en in beeld en geluid te vertellen.
• Bij voorkeur zelf kunnen draaien en monteren.
• Initiatiefrijk, creatief, onderzoekend, stressbestendig.

Hier ga je werken:
De RTL Nieuwsgroep is een toonaangevend nieuwsbedrijf met populaire merken als RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL, RTL Weer & Verkeer, Buienradar en Routeradar. We zijn een snel groeiende online nieuwsspeler, die kijkers en gebruikers op een relevante wijze wil informeren over nieuws, weer en verkeer. We hechten waarde aan een onafhankelijke en kwalitatieve nieuwsvoorziening en actuele weer- en verkeersinformatie waarbij de Nederlandse consument steeds centraal staat.

Vind je deze vacature interessant? Reageer dan direct! Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met:  035 – 671 89 52.Eric Smink, Plaatsvervangend Chef Buitenlandredactie (eric.smink@rtl.nl) / 035 – 671 89 52.

Sollicitaties moeten uiterlijk 8 maart 2015 binnen zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*