Column Erik de Zwart: ‘Blind Audition’

Het begrip ‘guilty pleasure’ is de laatste tijd steeds populairder. Je mag zelfs in vooraanstaande programma’s als DWDD eerlijk zeggen dat je sommige té commerciële liedjes stiekem heel leuk vond.

Dat moet een verademing zijn geweest voor iedereen die vooral zichzelf heel erg serieus neemt in de radio-, tv- en muziekindustrie. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik David’s Song (Who’ll Come With Me) van The Kelly Family gewoon een mooi nummer vind. Draaide het best vaak vroeger bij Veronica. Het werd nog wel een klusje om de dj’s van Radio 538 halverwege de jaren 90 te overtuigen dat hun nieuwe single een grote hit zou kunnen worden. 
 
Toch lukte het om de plaat Alarmschijf te maken. Hoe? Door iets wat jaren later werd gekopieerd door The Voice: een blind audition. Ik liet het nummer aan alle dj’s horen, maar vertelde niet wie het waren. Op een enkele uitzondering na vonden ze het wel wat. Het viel daarna toch een tikkie tegen dat het uiteindelijk die rare familie van straatmuzikanten was. Nou, het Nederlandse publiek zat er niet mee. I Can’t Help Myself van The Kelly Family stond maar liefst 6 weken op nummer 1 in de Top 40 in het najaar van 1996.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*