TV-Moment: ‘Geraldo breekt neus’ (1988)

Spreekbuis.nl brengt de hoogtepunten, maar ook dieptepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis onder de aandacht. Dit maal: ‘Geraldo breekt neus’
Geraldo Rivera is een Amerikaanse sensatiejournalist en talkshowhost, die de sensatie talkshows (Trash TV) beroemd heeft gemaakt. Hij wordt vaak gezien als de voorloper van Jerry Springer. 

Geraldo heeft een neusje voor sensatie. In 1985 werd hij bij de Amerikaanse zender ABC door een ruzie ontslagen doordat de zender een rapportage tussen oud-president John F. Kennedy en Marilyn Monroe, weigerde uit te zenden. In 1986 presenteerde hij een live special over de geheime kluis van Al Capone. De uitzending, waarin de kluis werd geopend en getoond aan het televisiekijkend publiek, was de best bekeken nieuwsspecial uit de Amerikaanse geschiedenis. In Nederland heeft de TROS de beelden de rapportage  In 1987 begon hij zijn talkshow ‘Geraldo’. Door controversiële onderwerpen gingen de kijkcijfers door het dak.  In 1988 brak tijdens een aflevering met Nazi skinheads een gevecht uit, waar Geraldo tijdens zijn neus breekt. De beelden gingen de hele wereld over. 

In 1998 stopte de talkshow Geraldo na elf jaar, maar Geraldo blijft ook hierna een sensatiezoeker., oa door verslaglegging van de meineed-affaire van Bill Clinton door zijn affaire met Monica Lewinsky, de oorlog in Irak, de rechtzaak van Michael Jackson en orkaanramp Katrina. 

Videofragment van Talkshow gevecht (1988):
 

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. TV-momenten uit de Nederlandse omroepgeschiedenis
  2. Spreekbuis.nl highlights van september

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*