TV-Knollen 2022 naar Vier is te veel, Jurre Geluk en VTBL

HILVERSUM – Een dag voor het prestigieuze Gouden Televizier Ring Gala zijn de winnaars van de TV Knollen 2022 bekendgemaakt, de prijzen voor de slechtste tv-prestaties van het jaar.

Deze ludieke verkiezing bekroont programma’s die ‘eigenlijk niet op televisie horen’. De jury, dit jaar bestaande uit Rob Goossens (Veronica Superguide/RTL Boulevard), en Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl/ Tens Media), was ook bij deze vierde editie meedogenloos voor de ‘winnaars’.

Slechtste programma: Vier Is Te Veel (SBS6)
SBS6 houdt enorm van spelletjesprogramma’s. De kijker deelt dat enthousiasme vaak alleen niet altijd, zo ondervond ook Sander Lantinga. Hij mocht in mei Vier Is Te Veel maken. De titel sloeg bijna op het aantal afleveringen, want bij nummertje vijf trok SBS6 de stekker eruit.

Niet teveel kijkers voor Sander Lantinga

Uit het juryrapport: “Het is een slecht jaar voor Sander Lantinga. Radio 538 speelde ook al Twee Is Te Veel door hem na 16 jaar van zijn vaste maatje Coen Swijnenberg te scheiden. Maar Vier Is Te Veel was voor heel televisieland een dieptepunt. Toen het van de buis ging, was de kijker zo opgelucht dat zelfs een herhaling van Het Roer Om een week later dubbel zo goed scoorde.”

SBS6 was goed vertegenwoordigd bij de genomineerden met ook De DansmarathonThink Inside the Box en Het Beste Antwoord. Daarnaast waren ook Seef Spees (VPRO) en De 1% Quiz (RTL 4) kanshebbers.

Slechtste presentator: Jurre Geluk
Via Spuiten & Slikken leerde de kijker vijf jaar geleden presentator Jurre Geluk kennen. Sindsdien krijgt hij de ene na de andere kans bij BnnVara, maar overtuigen wil het nog allesbehalve.

Foto: Jurre Geluk in gelukkigere tijden

Uit het juryrapport: “Zogenaamd spannende televisie als Steken & Prikken en De Nationale Kaktest moet Jurre Geluk een rebels imago opleveren, maar wij moeten vooral van hem gapen. Het is tekenend dat zijn opvallendste tv-prestatie van het jaar een warrige monoloog over het vermeende taboe op dikke huisdieren was in Khalid & Sophie. Ook knap: Dat Je Zal Het Maar Hebben in zijn handen dood lijkt te bloeden. Dat was toch altijd een belangrijk programma BNNVARA?”

Andere kanshebbers in deze categorie waren Tim den Besten, Dennis van der Geest, Gijs Groenteman, Défano Holwijn en Yvon Jaspers.

Grootste blunder: VTBL
Als een succesvol programma stopt, dan ruiken tv-makers standaard hun kans. Zelfbenoemde opvolgers willen echter nog weleens falen. Dat VTBL zich al vóór de start van het televisieseizoen buitenspel zette, verdient echter een prijs, zo meent de jury.

Uit het juryrapport: “Na het stoppen van Veronica Inside begin dit jaar was het op zich heel logisch dat RTL de mogelijkheden van een nieuw voetbalprogramma onderzocht. Maar als je denkt dat je dan gewoon vier mannen aan een tafel kunt zetten met het publiek op een kilometer afstand, dan onderschat je de kijker enorm. VTBL is nu wel het enige programma ooit dat twéé keer roemloos is overleden, want onder leiding van Humberto Tan was dat ook al een keer gebeurd.

VTBL scoorde weinig kijkers, maar wel een TV Knol 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*