TV-app maker 24i Media neemt Mautilus over

24i Media heeft de Tsjechische ontwikkelaar van tv-apps die zich specialiseert in HbbTV en streaming video-applicaties voor verschillende tv-platformen overgenomen. De overname versterkt het technologieframework van 24i met nieuwe producten en mogelijkheden, en verhoogt de productiecapaciteit.

Het overgenomen Mautilus heeft onder meer de populaire HBO-app ontwikkeld en werkt momenteel aan de app voor iflix, de videodienst die inmiddels meer dan 6,5 miljoen kijkers bedient in onder meer Azië en het Midden-Oosten.

“Mautilus deelt onze visie en weet hoe belangrijk pakkende kijkervaringen voor onze klanten en hun eindgebruikers zijn. De oplossingen van Mautilus vullen het brede portfolio van 24i goed aan, en we kunnen hierdoor 24i verder uitbouwen als wereldwijde ontwikkelaar van tv-apps met het beste talent uit de industrie”, aldus Martijn van Horssen, CEO en mede-oprichter van 24i. “We zijn enthousiast dat we een getalenteerd team kunnen verwelkomen. We delen dezelfde waarden, cultuur en overtuiging om baanbrekende oplossingen te bouwen voor de nieuwe tv-industrie. Daardoor kunnen we vanuit 24i nog krachtiger oplossingen introduceren. Vanuit één organisatie bieden we klanten innovatieve oplossingen die van de nieuwste technologie gebruik maken.”

24i nam in maart al de multiscreen videoplatform provider Vigour over.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*