Transmedia, apps en videoplayers op Cross Media Café

Op vrijdag 4 september organiseert iMMovator weer een Cross Media Café op het Media Park.

Vorige week presenteerden de meeste omroepen hun najaarsprogrammering. Het evenement komt dus precies op het juiste moment om alle mediainnovaties, zoals apps, transmedia storytelling, big data, VR en streaming in de spotlights te zetten.  

In het programma komen onder meer nieuwe programma’s en toepassingen van de omroepen aan bod. Zo presenteert Michiel Veenstra, DJ/TV host van de NTR ‘De soundtrack van je leven’ – het concept dat in 2014 de NTR Challenge heeft gewonnen. Met de app van ‘De Soundtrack van je leven’ maak je een filmpje met popmuziek die actueel was tijdens belangrijke momenten in je leven. Daarnaast wordt het NTR project ‘Sprekend Nederland’ gepresenteerd door Sander Nieuwenhuijsen, NTR redacteur Wetenschap. ‘Sprekend Nederland’ brengt door middel van de input die mensen leveren via een app Nederlandse accenten in kaart en onderzoekt welke beelden er aan accenten kleven. 

Elsa de Gorter, hoofd digitaal van KRO-NCRV, presenteert de transmediale dramaseries ‘4JIM’ en ‘Penoza’ van de KRO-NCRV. Kijkers van 4JIM konden via een app zelf beelden insturen voor de serie. Hoe kijkt de KRO-NCRV terug op dit concept? Daarnaast zal Elsa ook ingaan op het het vernieuwde online concept van ‘Spoorloos’ en de interactieve videoplayer. De NOS is ook volop bezig geweest met de video’s op haar site. Dit jaar werden er op de Tour site extra livestreams aangeboden – hoe kijkt de NOS hierop terug? En wat wordt er ontwikkeld in het NOS Lab? Lara Ankersmit, hoof nieuwe media van NOS, gaat hierop in tijdens het Cross Media Café.  Naast de omroepen presenteren ook ander mediabedrijven hun nieuwe plannen en projecten. Zo presenteert Beeld & Geluid haar nieuwe Virtual Reality app. De app combineert videomateriaal van DSM en het Polygoon journaal om de ervaring van mijnen over te brengen. KPN is al jaren actief als aanbieder van digitale TV diensten. Binnenkort  kan heel Nederland op een nieuwe, persoonlijke manier content bekijken via één app: de Play app van KPN. Tijdens het Cross Media Café presenteert Kjeld Beijer, manager interactieve TV deze nieuwe gebruikerservaring. 

Het complete programma van het Cross Media Café Coming Soon is te vinden op de iMMovator website. Deelname aan het event is gratis na inschrijving. Het event begint om 13.30 uur in studio 4 op het Media Park, en sluit om 16.30 uur af met een‘Happy New Year’ borrel, georganiseerd door diverse partijen op het Media Park. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*