Topcast Media lanceert podcastserie Staatsgeheim

Terwijl bioscopen en theaters in maart van dit jaar noodgedwongen hun deuren moesten sluiten, besloot een groep toonaangevende makers en acteurs uit de Nederlandse film- en theaterwereld op zoek te gaan naar een andere manier om het publiek te bereiken. Vandaag verschijnt de nieuwe podcastserie Staatsgeheim, een bloedstollend audiodrama dat op indringende wijze ingaat op de ingrijpende veranderingen die de wereld dit jaar heeft ondergaan.

Staatsgeheim is een vierdelig audiodrama gebaseerd op een scenario van Harm Duco Schut (Toneelacademie Maastricht, Internationaal Theater Amsterdam) en Loek Hennipman (HKU) en is geproduceerd door podcastlabel Topcast Media. De cast van Staatsgeheim bestaat naast beide bedenkers uit een mix van zwaargewichten en acteertalenten, waaronder Sigrid ten Napel (Penoza, Overspel, Prins), Gijs Scholten van Aschat (Hoogvliegers, Tirza, De Vloer Op), Jacqueline Blom (Penoza, Loenatik, ANNE+) en Yannick Jozefzoon (Baantjer: Het Begin, Tom Adelaar, De Buitendienst).

De serie draait om de 25-jarige student Max Monnikenberg (Harm Duco Schut) die op initiatief van Sara Bartók (Sigrid ten Napel) meedoet aan de opnames van een commercieel podcastexperiment waarvoor hij drie weken de wildernis wordt ingestuurd. De luisteraar maakt van dichtbij mee hoe een, op het eerste gezicht, onschuldig experiment volledig ontspoort en hoe Max onderdeel wordt van een beangstigend complot om de werkelijke aanleiding van het experiment te verhullen. In Staatsgeheim worden op originele wijze belangrijke thema’s als misinformatie en complotdenken aangesneden, aan de hand van een indringende luisterervaring.

De vierdelige podcastserie Staatsgeheim is een Topcast Original podcast en is te beluisteren via alle bekende podcast-apps. De komende drie weken verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering.

* Luisterlink (o.a. Spotify en Apple Podcasts): https://topcast.podlink.to/staatsgeheim

Makers over Staatsgeheim
Harm Duco Schut en Loek Hennipman: “Het uitbreken van de coronapandemie, de getroffen maatregelen en het sentiment dat dit losmaakte in de samenleving hebben veel indruk op ons gemaakt. “De vrijheid van de één mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander”, zei Mark Rutte toen Nederland voor het eerst in lockdown ging. Het deed ons denken aan het trolleyprobleem, een ethisch dilemma: mag het leven van één persoon worden opgeofferd als daarmee het welzijn van de groep is veiliggesteld?”

Cast

·       Harm Duco Schut (Max Monnikenberg)
·       Sigrid ten Napel (Sara Bartók)
·       Gijs Scholten van Aschat (Dr. Walsch)
·       Loek Hennipman (Leon Crone)
·       Yannick Jozefzoon (Milan de Jonge)
·       Jacqueline Blom (Louise van Vulpen)
·       Erik de Zwart (zichzelf – bijrol)

Over Topcast Media
Topcast Media is een nieuw productiehuis, label en netwerk voor podcasts en on-demand audio. In samenwerking met vooraanstaande en talentvolle makers wil Topcast het Nederlandse audiolandschap transformeren. Staatsgeheim is de eerste Topcast Original release.

1 Comment

  1. Het lijkt wel een aflevering uit een Netflix serie of een spannend boek, goed gedaan zeg! Dit is wel een hele luxe podcast, dit zal wel een dure productie zijn met zoveel sprekers.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*