Top2000 letters zijn terug op het Media Park Hilversum

De gestolen letters T, O en P van het NPO Radio 2 Top 2000-logo bij Beeld & Geluid in Hilversum zijn terug. De letters werden in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 december ontvreemd bij de ingang van het Top 2000 Café. De letters waren meegenomen door een Friese oudejaarsvereniging voor een nieuwjaarsstunt.

“Natuurlijk zijn er naast de NPO Radio 2 Top 2000 ook allerlei andere eindejaarstradities. En Nederland is bij uitstek het land van ludieke acties, waar ook wij vaak smakelijk om kunnen lachen”, zegt Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2. “Tegelijkertijd mag het niet zo zijn dat de ene traditie ten koste van de andere gaat. Ons verlichte beeldmerk is één week per jaar een populair fotodecor voor veel Top 2000 Café-bezoekers, afkomstig uit tal van dorpen en steden. We vinden het dan ook TOP dat de letters, met dank aan de politie en de coöperatieve houding van de ‘letterleners’, net op tijd terug zijn om de lijst van heel Nederland in stijl af te kunnen sluiten.”

De dj’s van NPO Radio 2 tellen vandaag samen met de luisteraars af naar de nummer één die vlak voor de jaarwisseling is te horen: Bohemian Rhapsody van Queen. De volledige lijst is te vinden op nporadio2.nl.

5 Comments

 1. Helaas geen melding van het motief achter deze actie: de kloof tussen stad (lees: Mediapark en de grachtengordel) en de rest van het land.
  Ook NOS tijdens de uitzending van de Top2000 zweeg hierover.

  • Hoe kom je er bij dat dat het motief is voor deze actie?
   Het is een vriendenclub die elk jaar voor oudjaar iets ludieks doet.
   Hadden ze vorig jaar het Lego beeld van Andre Hazes niet meegenomen?
   Ze brengen het na nieuwjaar ook weer terug.
   Dit keer dan voor nieuwjaar.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*