Raad van Bestuur NPO bestaat vanaf 1 januari uit twee leden

De Raad van Bestuur van de NPO kent vanaf 1 januari 2023 twee leden. Daartoe heeft de Raad van Toezicht van de NPO besloten. Na het vertrek van voormalig bestuurslid Martijn van Dam wordt zijn positie niet opgevuld; Frederieke Leeflang en Paul Doop gaan met zijn tweeën verder als Raad van Bestuur.  

De bestuurlijke verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur zijn vanaf 1 november 2022 al verdeeld over de twee bestuursleden. De Raad van Toezicht heeft geconcludeerd dat het effectievers en slagvaardiger is om de samenstelling van de Raad van Bestuur terug te brengen tot twee leden. Het besluit om als tweehoofdig bestuur verder te gaan, is na een positief advies van de OR van NPO genomen. Uitgangspunt blijft een collegiaal bestuur waarbij Frederieke Leeflang de rol van voorzitter vervult. Hierbij het overzicht van de verdeling van de bestuurlijke verantwoordelijkheden:   

Frederieke Leeflang: Audio, Video, NPO Start en Plus, Online, Strategie, Marketing, Communicatie en Publieksonderzoek. Daarnaast externe relaties en EBU. 

Paul Doop: Distributie, Technologie en Operations, Financiën, HR en Juridische Zaken. Daarnaast Diversiteit & Inclusie, Regio, STER en COR/OR.

3 Comments

  1. Je hebt je radio te snel uitgezet. Ze hebben gezegd dat het nog nooit zo warm is geweest op 1 januari.
    Wanneer was het tropisch op 1 januari?
    En waar was jij toen?

  2. Geachte dame en heer van het DB. Bij het openen van de Site NPO wordt je geweldig getracteerd op een slogan “ de NPO voor iedereen en voor elkaar” of soortgelijke bewoordingen. 2 mensen die erover gaan of Ongehoord nieuws nog een kritisch geluid mag laten horen of niet. Waarschijnlijk ook 2 mensen uit een andere generatie als ik. (1953) decennia lang kritische televisie van bijvb Vpro of andere. Vrije meningsvorming en meningsuiting aldan niet in cabaretske vorm verpakt.
    Voorbeelden teover(koot en Bie etc) jullie opereren als stuurlui op een boot die slechts laveert op de wil van de heersende golf en niet op de koers die bedoeld was. Je staat ergens voor of niet. Vrijheid van meningsuiting staat onder druk. De nederlandse bevolking zal zich nimmer de mond laten snoeren en daarom is het belangrijk om erbij te blijven want dan heb je nog enige invloed. Het dwingen tot ondergronds gaan is verleidelijk maar dom en onnederlands. Misschien gaat het hier ook niet meer om maar meer om welke ‘echte’ vrijheid van jullie tweeen nog hebben om zonder invloed van derden , onafhankelijk nog iets mogen vinden. veel wijsheid en moed gewenst. Vrgrt Wim

  3. Bericht voor de raad van bestuur van de NPO.

    Geachte Raad van Bestuur.

    Ik uit geen dreigement maar beloof u dat ik, samen met vele Nederlanders, er ALLES aan zal doen om uw initiatief om ON de nek om te draaien te stoppen.
    Het is een godsschandaal dat u alles probeerd om een democratische omroep, die niet het staatsgeluid laat horen, de nek om te draaien.

    Wij, het Nederlandse volk, zijn uitstekend in staat om uw NPO nepnieuws van het eventuele nepnieuws van ON te onderscheiden.

    Laat ON met rust !!! Net zoals de NTS en de regering uit de jaren 70 Radio Veronica met rust hadden moeten laten.

    Wanneer u enige kennis van zaken heeft dan weet u wat staatsecretaris Van Hulten en Minister van Doorn eigenlijk te wachten hadden moeten staan : een volkstribunaal !!

    Doe verstandig en draai uw beslissing terug..

    Met groeten,

    Bert Hendriks
    Kritisch staatsburger

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*