Ton Luiting overleden

Op 20 november jl. is voormalig tv-egisseur Ton Luiting op 85-jarige leeftijd na een korte periode van ziekte overleden.

Ton Luiting werkte vanaf zijn 16e in het bedrijfsleven, daarna bij de media. Hij startte zijn carriere in 1967 als Omroepcorrespondent voor dagblad Het Vrije Volk. Tussen 1968 en 1985 was hij werkzaam als journalist bij dagblad De Gooi-en Eemlander. Naast zijn werk was hij  tussen 1969 en 1985  werkzaam als tv-regisseur en producer voor NRU/NOS, KRO en de VPRO. 

Luiting speelde ook op het gebied van politiek een belangrijke rol bij het ontstaan van burgerpartij Leefbaar Hilversum en was medeoprichter van Leefbaar Nederland. Enige tijd was hij perschef van Pim Fortuyn. Daarna werd hij actief bij ouderenpartij 50Plus. 

2 Comments

  1. Ton Luiting was de gewaardeerde voorzitter van de Literaire Multiculturele Vereniging Concept. Van 1998 tot 2008 bood hij honderden Vlaamse en Nederlandse auteurs de gelegenheid om in het gelijknamige driemaandelijkse tijdschrift te publiceren of deel te nemen aan de jaarlijkse poëziewedstrijd. Hij opende de literaire poort voor vele beginnende schrijvers en gaf bevestiging aan reeds erkende talenten.
    De jaarlijkse Conceptdag, afwisselend in Vlaanderen en Nederland georganiseerd, was een feestelijke verbroedering, die kracht bijgezet werd tijdens memorabele poëziediners. Ton was een meeslepende, enthousiaste causeur, een vlotte organisator, die over de landsgrenzen heen kon stappen en contacten kon leggen met Vlaanderen en Zuid-Afrika. In naam van alle auteurs, dank je Ton voor wat je betekende voor de Nederlandstalige literatuur!
    Mark Meekers, Heverlee

  2. Pas heden verneem ik via het internet van het overlijden van Ton Luiting. Ik heb hem meegemaakt als gewaardeerd voorzitter van de Stichting Lift/Schrijver. Van hem ontving ik voor de Heemsteedse bibliotheek een aantal dichtbundels van zijn hand en uitgegeven door CONCEPT. Deze zijn opgenomen in de Heemstede-collectie van het Noord-Hollands Archief (archiefdoos nrs. 331-334). Ik bewaar goede herinneringen aan Ton, bezocht hem in Hilversum en was aanwezig toen hij een koninklijke onderscheiding in het raadhuis ontving. Hij ruste in vrede.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*