Tom Waes exclusief verbonden aan de publieke omroep

De Vlaamse presentator en acteur Tom Waes is de komende drie jaar exclusief te zien bij de publieke omroep in Nederland en België. Dit is het eerste resultaat van de vorig jaar aangekondigde samenwerking tussen NPO en VRT. De komende periode werkt Tom Waes voor KRO-NCRV aan een vervolg op zijn reisprogramma Reizen Waes en een nieuwe fictieserie. 

Remco van Leen, directeur video NPO: “Ik ben trots dat we een getalenteerde maker als Tom Waes door deze samenwerking met VRT de komende jaren aan de Nederlandse publieke omroep kunnen binden. Samen met KRO-NCRV hebben we deze mooie stap kunnen maken die onze gezamenlijke ambities met VRT goed onderstreept.” 

Ricus Jansegers, directeur Content VRT: “Het is met gepaste trots dat we deze samenwerking bekend maken. In uitdagende financiële tijden slaan VRT en NPO de handen in elkaar om hoogwaardige programma’s te kunnen blijven produceren met lokaal talent. Onze kijkers zijn dol op Tom Waes en dat geldt duidelijk ook voor de Nederlanders. Deze samenwerking met NPO is trouwens deel van een geheel: we bespreken ook hoe we de krachten kunnen bundelen op vlak van innovatie, digitale toepassingen, opleidingen…” 

Tom Waes: “Ik ben ongelooflijk vereerd dat ik de komende jaren niet enkel programma’s voor de Vlaamse, maar ook de Nederlandse kijkers mag maken. Ik kom natuurlijk al vaker in ons buurland, dankzij Undercover of Reizen Waes. Enkele jaren geleden leerde ik onze noorderburen zelfs héél goed kennen in Reizen Waes Nederland. Ik kijk uit naar deze nieuwe samenwerking: er staan enkele heel mooie projecten op stapel.” 

De samenwerking tussen NPO en VRT ziet toe op het maken en uitwisselen van programma’s, het delen van technologie en innovaties, maar bijvoorbeeld ook tot het ontwikkelen van technieken om desinformatie te detecteren (en tegen te gaan), de gezamenlijke productie van educatief materiaal en het delen van strategisch onderzoek.

1 Comment

  1. Geweldige presentator die een aanwinst voor meer inhoudelijke TV reisprogramma’s,en voor zo’n uitmuntende TV presentatie bleef ik voor thuis.Presentator die je blijft boeien van begin tot eind,

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*