“Tjibbe Joustra (NPO Raad van Toezicht) stoorde zich aan onprofessioneel gedrag Shula Rijxman”

Volgens Follow the Money was er binnen het publieke bestel veel kritiek op het functioneren van voormalig NPO-baas Shula Rijxman

Ook de Raad voor Toezicht keek kritisch naar het functioneren van Rijxman. In het voorjaar van 2021 komen RvT-voorzitter Tjibbe Joustra en Rijxman overeen dat ze per 1 september zal aftreden, vier maanden eerder dan gepland. Uit apps van NPO-medewerkers waar FTM inzage in had, blijkt dat Joustra zich soms stoort aan haar ‘onprofessionele’ gedrag. Hij had vooral moeite met Rijxmans chaotische stijl van leidinggeven. Vooral na het vertrek van voorganger Henk Hagoort kwam er steeds meer kritiek op het functioneren van Rijxman Niet alleen zou de NPO centralistische neigingen hebben, Rijxman zelf zou wispelturig zijn en geobsedeerd met haar imago.

Uiteindelijk bleef Rijxman toch tot eind december bij de NPO. Ook komende tijd zal zij een voor de NPO een pan-Europees diversiteitsproject mogen opzetten, betaald door de NPO.

Lees het hele artikel over Shula Rijxman op Follow the Money


3 Comments

 1. Onbegrijpelijk dat ’n Raad van Toezicht, waarin meestal bekwame, gestudeerde, geslaagde burgers zitten, die ’n aardig zakcentje bijverdienen, pas aan het eind van ’n desastreuse periode het licht zien. En Huppeltutje Ruxman ’n tikje nageeft, door nù pas te zien dat zij ’n ongelofelijk slecht beleid heeft gevoerd. De terreur die zij en Likkertje Klein hebben gevoerd is van ’n ongekend slecht en laag niveau. Hun credo ” Wij bepalen wat er wordt uitgezonden en door wie” hebben zij jarenlang gezongen. En héél vals gezongen !!! Nu wordt Joustra ineens wakker, kun je nagaan dat de RvT lekker heeft zitten slapen !!!

  • inderdaad Herman..
   Joustra wordt wakker…. beetje laat…en zonder veel gevolgen!!
   Mogelijk kan het functioneren van de raad van toezicht ook eens heel goed onder de loep worden gelegd….
   Uiteindelijk gaat het bij deze mensen en vooral om hun verdiensten van belasting geld..
   Zal wel moeilijk worden.. zoiets al de slager die zijn eigen b\vlees keurt

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*