Tineke de Nooij vanaf vandaag weer op de radio

Tineke de Nooij maakt vandaag haar comeback op Radio Veronica De Nooij krijgt twee programma’s op de radiozender en is te horen op de zaterdag- en zondagavond.

De Nooy meldt aan De Telegraaf: “Ik verheug me erop naar de studio te gaan. Ik kan zelf bepalen wanneer, want deze programma’s zijn niet live zoals bij Radio 5.”

De eerste die Tineke belde, was haar oude werkgever; Omroep MAX-baas Jan Slagter. „Hij zei: ’Tinus, mijn zegen heb je’. Weet je, ik hóór bij MAX. Nog steeds. En Radio 5 is zo’n warm bad geweest. Maar Jan is ook een oude Veronica-fan en hij begreep dat voor mij hiermee de cirkel rond is.”, aldus de radiopresentatrice tegen De Telegraaf.

Tineke de Nooij  werd vorig jaar nog verrast met de Media Oeuvre Award 2021. Ze kreeg de prijs op haar tachtigste verjaardag tijdens haar Radio 5-programma TinekeShow uit handen van Ad Bouman. De Nooij kondigde op 30 oktober 2021 aan te stoppen met haar radioprogramma op NPO Radio 5.

17 Comments

 1. Tineke is het levende bewijs dat radio niet meer voor de doelgroep 16 tot 26 is. De radio is met zijn luisteraars mee gegroeid in de tijd, en daar is niets mis mee.
  Ook DJ’s van vroeger worden weer aan boord gehaald, en ik hoop dat het weer zelfde losbandige sfeertje wordt van vroeger. Beetje baldadig en schoppen tegen heilige huisjes. Als ze dat lukt, dan ga ik zeker weer naar de radio luisteren.
  En… als ze alles opnemen en uitzenden van een boot, de Norderney die daar eenzaam in de haven van Amsterdam ligt. Dan is het feestje kompleet. Ik denk dat Rob Out dan vanaf zijn muzikale wolk heel tevreden naar zijn kindje kijkt, dat het toch nog is goed gekomen na die vele misstappen.

  • Het Veronica schip is in particuliere handen en niet meer ingericht als radio opneem of uitzend studio . De eigenaresse wil het niet verkopen en laat het nu een beetje verslonzen tot ergernis van de vele Veronica fanaten die het schip als een stukje radio cultuur zien en heimwee krijgen als ze er al naar kijken want op face book leeft het enorm onder de groep ZEEZENDERS VAN TOEN

   • De Norderney daar heb ik nog op gewerkt toen ie op zee lag. Dus voor 31 augustus 1974. En ik ben 1x in A’dam geweest. Vanaf een afstand is het nog wat, maar dichterbij is het niet meer “mijn Norderney”. Ik voel er niks meer bij.
    En de meeste van mijn oud collega’s hebben dat zelfde.

    • nou ik wel, maak nog steeds voor bedrijven muziekprogramma,s, en in de sfeer van het oude Veronica . ook heb ik voor mijn balkon scheidingsglasplaat een vinylposter laten maken 140 x 160 met het schip er op zodat ik er elke dag naar kan kijken . heb nog veel radioprorgamma,s op recordtape , en hoop binnenkort te starten met mijn in ofshore stijl een radiostation op internet HET GEVOEL VAN RADIOMAKEN ZOALS ZE DAT BIJ VERONICA DEDEN, GAAT BIJ MIJ NOOIT WEG NOOIT WEG !

 2. Veronica is niet Rob z’n kind, Veronica de zeezender,…………………………..Het was meer het kind van de gebroeders Verweij.
  In eerste instantie vorm gegeven door Joost de Draaijer (Willem van Kooten) en later door Jan van Veen en Lex Harding.

   • @ Jan van der Voort
    Volgens Willem mag je allebei schrijven dus “de” en “den”. Het maakt Willem niet uit. En hij is ook nog Neerlandicus dus weet hoe je met taal om moet gaan.
    Ik heb het hem zelf gevraagd tbv ons Veronica archief.

 3. Popzenders die de huidige shit blijven draaien hebben straks geen toekomst meer met de vergrijzing die we al jaren hebben . Luisteraars willen herkenbare muziek op de radio geen irritatie en vooral het oude hitje vanaf 1950- 60 70 er tussendoor en het Hollands produkt Wat in vele gevallen nooit meer gedraaid word het radiolandschap is dan ook vreselijk verziekt ten nadele van veel Nederlandse artiesten die steeds moeten aanhoren , leuk maar we draaien het niet !

 4. Gerard Ekdom heeft er een feestje gehouden. Toch? Huwelijk ofzo? Op het schip.

  Nee ik was ook niet uitgenodigd.
  Maar radio kan best nog toekomst hebben in combinatie met Podcast.

  Maar als alle pop zenders in de zelfde vijver vissen mis je publiek die iets anders wil.
  Radiomakers missen de lef om iets nieuws te doen. Dat Rob Stenders met oude meuk komt is eigenlijk wel laf.

  Gooi er een zeezendersaus overheen en kassa dacht hij.
  Een knip en plakwerk.

  Maar ik gun Tineke nog heel veel gelukkige radiotijd. Dat zowiezo.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*