Tijdelijk tractorverbod op Mediapark

Het was tijdelijk verboden om met landbouwvoertuigen te demonstreren in of op het Mediapark in Hilversum en op andere plekken in het Gooi en de Vechtstreek. Dat besloot de Veiligheidsregio na de aankondiging van het Farmers Defence Force om weer landelijke acties te houden.

Als mogelijke locatie is toen het Mediapark genoemd. In reactie hierop heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek – de Blaricumse burgemeester Joan de Zwart-Bloch – besloten om voor dinsdag en woensdag een verbod in te stellen op ’het demonstreren met landbouwvoertuigen op de openbare weg, parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen in de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek’.

Farmers Defence Force kon niet aangeven hoeveel tractoren op de demonstraties af zouden komen en gaf aan het aantal moeilijk te kunnen beïnvloeden, aldus de veiligheidsregio. Bovendien heeft de organisatie eerder via (sociale) media opgeroepen met landbouwvoertuigen af te reizen naar de demonstratielocatie. ,,Daardoor is er een risico dat landbouwvoertuigen in groten getale afreizen. Dat levert ernstige risico’s op voor het verkeer, geeft kans op wanordelijkheden en belemmert hulpdiensten in hun werk.’’ 

De beperkingen en voorschriften waren opgelegd in nauwe afstemming met loco-burgemeester Arno Scheepers van de gemeente Hilversum, de hoofdofficier van Justitie en de lokale politiechef.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*