Talpa’s VoetbalTV dreigt failliet te gaan

VoetbalTV start rechtszaak tegen ‘besluiteloze’ Autoriteit Persoonsgegevens.

VoetbalTV meldt: ‘De eindeloos lange wachttijden van de instantie hebben de jonge onderneming aan de rand van de afgrond gebracht. VoetbalTV wil afdwingen dat de AP haar besluit naar aanleiding van haar voornemen tot handhaving bekendmaakt. Als er nog langer niets gebeurt, dan zou op uiterlijk 1 september het doek vallen voor het videoplatform dat wedstrijden uit het amateurvoetbal in beeld brengt.’

Na een procedure die al sinds december 2018 loopt is er nog geen zicht op een einde aan de onzekerheid waarin VoetbalTV verkeert. VoetbalTV: ‘Deze onzekerheid maakt het onmogelijk om de schaalgrootte te bereiken die nodig is om kostendekkend te worden. In afwachting van de eventuele consequenties van de AP, kan VoetbalTV namelijk geen nieuwe contracten afsluiten met clubs en sponsors. De afgelopen maanden was de start-up al genoodzaakt afscheid te nemen van meer dan 65% van haar medewerkers.’

Maarten Hoffer, directeur van VoetbalTV: “We hebben meermaals de urgentie aangegeven bij de AP. Al voor de coronacrisis lieten ze alle deadlines verstrijken. Wij willen zo snel mogelijk met de AP in gesprek over wat er wél kan, iets wat we al 1,5 jaar proberen. Ze behoren namelijk ook een voorlichtende rol te hebben. Wij hebben begrip voor hun problemen getoond, maar door helemaal niets te doen laten ze een jonge onderneming twee jaar na de start langzaam kapotgaan. Zo’n houding is gezien de druk op de economie ook niet te verantwoorden.”

VoetbalTV maakt automatische videoregistraties van amateurwedstrijden. Via het videoplatform kunnen spelers, trainers, coaches, scheidsrechters en fans hun mooiste voetbalmomenten bekijken en delen. Rondom deze startup waren er zorgen over de privacy. Volgens VoetbalTV voldoen zij aan deze regels.

4 Comments

  1. Tja, als ik de AP was had ik ook wel wat anders te doen dan me te bekommeren over de consequenties van een platform in handen van een multimiljardair die z’n eigen personeel op straat schopt. Volhouden zo. Ik zou als AP zelfs zeggen: ‘u kunt ze zelf wel bedenken’.

    • Zeer aparte reactie, laten we idd een ‘overheidsinstantie’ aanmoedigen om te meten met twee maten. Met als argument dat iemand geld in zijn portemonnee heeft.

      Het lijkt mij dat een overheidsorgaan, helemaal rond dit onderwerp, meebeweegt met de markt en nooit en te nimmer een vertragende factor mag zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*