Talpa Network lanceert derde podcast van ‘The Cast’

Talpa Network lanceert ‘De Groundhoppers’, een podcast van Metin Karatas en Kevin Kraan die verschillende voetbalclubs afreizen die ondanks een rijke geschiedenis langzaam in de vergetelheid zijn geraakt. Het is de derde en laatste podcast die onder de vleugels van ‘The Cast’ wordt gelanceerd, een initiatief van Talpa Network om podcastmakers te helpen en te ondersteunen bij het realiseren en vergroten van hun creatieve idee. Vorig jaar werden al de podcasts, ‘De H van Hetero’ en ‘Troostgerechten’ gelanceerd. In ‘De Groundhoppers’ komen verschillende (oud)voetballers aan het woord die hun visie geven op de clubs in kwestie. De podcast bestaat uit zes afleveringen en is te beluisteren via JUKE.nl en alle andere podcastplatformen.

In ‘De Groundhoppers’ reizen makers Metin Karatas en Kevin Kraan af naar voetbalclubs die langzaam maar zeker in de vergetelheid zijn geraakt. In iedere aflevering bellen bekende (oud)voetballers en journalisten in om mee te praten over de grootste successen van de desbetreffende club, maar ook over de reden van het grote verval. Zo staan in de eerste 6 afleveringen Kaiserslautern, Haarlem, Deportivo La Coruna, RBC Roosendaal, Alemannia Aachen en Ipswich Town centraal. Inbelgasten zijn o.a. Roy Makaay, Sjoerd Mossou en Andreas Brehme. De podcast wordt altijd op reis naar de club opgenomen – meestal in de auto, soms in het vliegtuig, de trein of op de fiets.

“Het concept is in feite een voortzetting van wat we al langer gewoon zijn te doen: met een groep vrienden naar wedstrijdjes op lager niveau en onderweg veel kletsen over – wat wij zien als – de charme van het pure, ongepolijste voetbal,” vertellen makers Metin Karatas en Kevin Kraan. “Het mooie aan de podcast is: het zit boordevol tegenstellingen. Neem een Deportivo La Coruna: 20 jaar geleden kampioen van Spanje, nu speelt de club op het derde niveau. De verhalen over hoe deze roemrijke clubs zijn afgegleden, zijn vaak schrijnend. Het is dan ook heerlijk om als tegenwicht met Roy Makaay herinneringen op te halen aan de successen van weleer. Met alle onzekerheid over de toekomst van de club lijkt het wel of juist die verhalen aan kracht winnen.”

De Groundhoppers bestaat uit zes afleveringen en is te beluisteren via JUKE.nl en alle andere podcastplatformen.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*