Talpa Network in beroep tegen eigendomsbeperkingen op FM-frequenties

Talpa Network, eigenaar van bekende radiozenders als Radio 538, Radio 10 en Sky Radio, heeft officieel beroep aangetekend tegen de uitspraak van de eigendomsbeperkingen van FM-frequenties. Dit nieuws werd bevestigd door een woordvoerder van Talpa, na een rapportage van Adformatie.

Deze zomer betaalde Talpa Radio Holding maar liefst 59,2 miljoen euro voor drie FM-frequenties, waardoor deze zenders voor de komende twaalf jaar verzekerd zijn van uitzending. De verkoop van Radio Veronica aan Mediahuis was een reactie op het overheidsbesluit dat een commerciële radio-aanbieder maximaal drie FM-frequenties mag bezitten.

De zitting over deze kwestie wordt verwacht in maart. Minister van Economische Zaken, Micky Adriaansens, heeft na de veiling aangegeven dat de uitkomsten onveranderlijk zijn. Ondertussen blijft Talpa inhoudelijk gesloten over de details van de zaak.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) besloot twee jaar geleden tot een herverdeling van de landelijke FM-frequenties, na een aangespannen zaak door radiozender KINK. Deze zender verkreeg echter geen frequentie tijdens de veiling.

3 Comments

 1. Zijn ze geschrokken van het nieuws van de overname van RTL door DPG en willen ze DPG nu terugpakken door het pakket van Qmusic te bemachtigen voor Veronica of Noordzee FM?

 2. Dit zegt kink

  KINK vindt dat de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) Talpa Network en RadioCorp, dat nu onderdeel uitmaakt van het Mediahuis, niet had moeten toelaten tot de FM-veiling omdat de twee bedrijven volgens KINK ‘ongeoorloofde verbondenheid’ hadden. Door die verbondenheid hadden de twee partijen meer frequenties in het bezit dan is toegestaan.

  “Wij denken anders over deze kwestie dan het ministerie”, aldus Jan. “En als je er dan niet uitkomt, dan mondt dat uit in een rechtszaak.” KINK zegt de verbondenheid tussen Talpa Network en RadioCorp voor de rechter hard te kunnen maken. “Deze praktijken hadden door zowel het ministerie als Commissariaat voor de Media aangepakt moeten worden.”

  De directeur van KINK wil niet vooruitlopen op de consequenties die de zaak kan hebben als de rechter KINK in het gelijk zal stellen. Talpa Network laat in een reactie weten dat ‘de minister van Economische Zaken en Klimaat en eerder het Commissariaat voor de Media sinds 2016 op verschillende momenten getoetst en vastgesteld hebben dat er geen ongeoorloofde verbondenheid is tussen Talpa Radio en RadioCorp.’

 3. Talpa zou beter kunnen weten dat het aanspannen van rechtszaken niet altijd in haar voordeel heeft gewerkt.

  Denk maar eens terug aan 2003, toen er -idem- met de freqveiling Radio 10 van de FM werd geknikkerd toen Sky de stekker uit de overname onderhandelingen trok. De redenen voor het schrappen van die overname was dat Talpa destijds ook via de rechter alsnog dat kavel wilde bemachtigen ten gunste van Radio 10 (waarop toen uiteindelijk Veronica 103 is gekomen).

  Als ik Talpa zou zijn zou ik me koest houden en in me handen wrijven met 3 zenders op de FM (alsnog de meeste van alle mediabedrijven, NPO niet meegerekend). Zelfde geld voor Kink die alsnog in de belangrijkste markt kan opereren.

  Bron : https://www.villamedia.nl/artikel/sky-radio-ziet-af-van-overname-radio-10

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*