TalkRadio maakt comeback

De legendarische radiozender TalkRadio komt dit jaar terug.  Als opvolger van Veronica Nieuwsradio startte Talk Radio 1395 AM eind jaren ’90 als eerste ‘praatzender’ van Nederland. De radiozender met onder andere Theo van Gogh en Beau van Erven Dorens, was niet alleen op de middengolf te beluisteren, maar was ook te vinden op de FM via diverse lokale kabelradiosystemen. Door toenmalige markt- en technologische omstandigheden staakte Talk Radio in 1998 haar uitzendingen.

Anno 2019 is de mediawereld is radicaal veranderd. Talk Radio is in de Verenigde Staten uitgegroeid tot het populairste genre, terwijl in Nederland het gesproken woord op de FM alleen de ruimte krijgt bij NPO Radio 1 en BNR. De groeiende populariteit van podcasts laat zien dat er wel degelijk vraag is naar het gesprek. TalkRadio wil inspringen op deze ontwikkelingen. Later dit jaar wordt bekend gemaakt in welke vorm dat is.  

Initiatiefnemer Richard Otto (Tens Media): ‘Samen met radiomakers, podcasters en andere partners willen we een nieuwe toekomst voor TalkRadio in Nederland gaan vormen. Het platform biedt mogelijkheden voor het gesprek van de dag, maar ook voor thema’s die nu nog te weinig airplay krijgen. Wordt vervolgd!’

2 Comments

  1. NPO Radio 1 draait veel platte plaatjes tussen de vele vlakke praatjes en de rest is sport. BNR is de enige echte praatzender en gaat altijd over economie en auto’s. Ik geloof niet dat wij een breed praatkanaal hebben zoals in de VS.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Praatzender TalkRadio maakt dit jaar rentree - tellmemore.media
  2. Praatzender Talk Radio maakt dit jaar rentree - tellmemore.media
  3. Praatzender Talk Radio maakt dit jaar rentree | S T A R T O N L I N E

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*