T-Mobile stopt met aanbieden datavrije muziek

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is akkoord met de toezegging van T-Mobile om uiterlijk 31 maart volledig te stoppen met de dienst Datavrije Muziek voor mobiele telefoonabonnementen. Met deze dienst kunnen abonnees online muziek streamen zonder dat het ten koste gaat van hun databundel. Uit een uitspraak van het Europese Hof van Justitie is gebleken dat zo’n zogeheten zero-ratingdienst niet is toegestaan. T-Mobile heeft laten weten bestaande klanten de komende maanden te benaderen voor een passend aanbod.

Zero-rating is in strijd met de Open Internet Verordening, de Europese regels voor vrij internetverkeer, die in 2016 zijn ingevoerd. De regels in de verordening bieden enige ruimte voor interpretatie. Daardoor is pas sinds de uitspraak van het Europese Hof van Justitie van september 2021, het hoogste rechtsorgaan op dit gebied, definitief duidelijk dat zero-rating niet is toegestaan. T-Mobile is in september 2021 al opgehouden met het aanbieden van Datavrije Muziek aan nieuwe klanten, maar niet aan bestaande klanten met Datavrije Muziek in hun abonnement.

De ACM heeft diverse gesprekken gevoerd om erop te wijzen dat T-Mobile de uitspraak van het Europese Hof moet naleven en om te bespreken wat T-Mobile doet voor klanten die daardoor geraakt worden. De ACM gaat akkoord met de toezegging om uiterlijk 31 maart 2023 met Datavrije Muziek te stoppen, zodat T-Mobile voldoende tijd heeft om tijdig contact met klanten op te nemen en de dienst uit te faseren. T-Mobile houdt de ACM op de hoogte van de voortgang van het proces.

5 Comments

 1. 16 12 22 – 19:30 – 020

  Nou luitjes, ik ben binnen, ruim op tijd en ruim vooraan in de grote zaal van Poptempel Paradiso. Morgen t aller-allerlaatste, maar ik ben vanavond bij t een na allerlaatste optreden van De Dijk. Supertof, veertig jaar Nederpop, 40 jaar Huub van der Lubbe, 40 jaar De Dijk in Paradiso, 40 jaar popgeschiedenis. En ik ben rbij! En ik kan t niet … en ik kan t niet, ik kan t niet alleen!

  X X X

  Jullie wel?

  (en na aflooop ff backstage, kijken of r in de kleedkamer nog met salades wordt gegooid)

 2. Ziezo.00.27 en nog op t Leidseplein waar de lichtjes branden. De Dijk in Paradiso was super, memorabel en af en toe ontroerend. Wat n band, wat n avond en afscheid met n heerlijk publiek dat luidkeels meezong en meedanste op de golven van de avond en t golfde goed, meer dan goed en toen na twee uur ging t licht uit. Dank jullie wel mannen, Huub. Niemand is alleen en iedereen kan dansen en liefhebben.

  .

  Na afloop nog even in de kelder geweest en eigenlijk alleen Antonie en Jelle gesproken, de drummer met zn zoon, de gitarist. Was goed zo, want toen nog snel naar de Melkweg waar Goldband had opgetreden. Ik sprak buiten nog twee roadys en later ook de drummer, mn neef Sjors was ergens ver weg binnen. En Maan trad vanavond dan ook nog op in de Ziggodome en was t hier n compleet feestje. De gasten van Goldband waren aan t begin bij Maan geweest on stage en zijn daarna op motoren naar de Melkweg gesjeest. 070 in de bocht.

  En zo is t en zo was t, Paradiso, t paradijs is hier en nu. We vierden t leven met muziek, n afscheid voor n nieuw begin en de liefde rules en overwint alles. En maandag? Laat dan ook maar zien waar je hart zit. T paradijs is r voor iedereen.

  Weltrusten en morgen weer n dag.

  X X X

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*