EenVandaag Politiek Moment van het jaar 2022 in teken van crises en gebrek aan vertrouwen

Het EenVandaag Politiek Moment van 2022 staat in het teken van crises en gebrek aan vertrouwen in de politiek. Presentator Pieter Jan Hagens blikt samen met politiek commentator Joost Vullings terug op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar. 

Hila Noorzai gaat naar de plekken waar de politieke besluiten vielen, Joyce Boverhuis van het EenVandaag Opiniepanel vertelt wat de panelleden belangrijk vinden en hoe ze naar de politiek kijken. Bijna 30.000 panelleden brachten hun stem uit op hún politieke moment van 2022. Zij kregen een lijst voorgelegd met verschillende momenten, van het aantreden van het kabinet Rutte IV in januari tot de beslissing van het kabinet om kerncentrales te bouwen in december. Vooral de vele crises die dit jaar spelen en de omgangsvormen in de Haagse politiek vallen mensen op. 

EenVandaag Politiek Moment van het jaar 2022, maandag 19 december 2022 om 18.15 uur bij AVROTROS op NPO 1

7 Comments

 1. Gebrek aan vetrouwen geldt ook voor de media. Alleen propaganda in nl dat het slecht gaat met Rusland. Ik zag foxnews. Gaat helemaal niet slecht met Rusland. Waarom moeten wij pijn lijden nu en de komende jaren voor Oekraïne?

 2. Kom maar met tegenbewijs. Heb jij ingangen bij staatsjournaal, zodat zij een reportage brengen vanuit Rusland hoe slecht het met ze gaat.
  O ja Kysia bij wel gezien. Eindelijk wat tegengeluid. Hoe lang gaan we Oekraïne steunen als het jaren gaat duren en hier steeds duurder wordt. Oekraïne is er ook bang voor

 3. Mijn moment? Vanmiddag 15 uur, Marc Rutte in t Nationaal Archief Den Haag.

  Ok, wijze woorden, nu nog de daden, maar de timing blijft koloniaal en nog wel meer. Nu verder draagvlak creëren dat iedereen die excuses gaan meevoelen en vooral meer empathie scheppen voor t hier en nu.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/discriminatie-en-racisme/documenten/toespraken/2022/12/19/toespraak-minister-president-rutte-over-het-slavernijverleden

  (En wat gebeurt er vandaag nog in Paramaribo?)

  The beat goes on …

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*