Succesvolle voedselbank-actie door RTV NH

De jaarlijkse voedselbankactie van RTV NH heeft dit jaar zeker 148.976 producten opgeleverd. Dat was de stand van zaken vrijdag 18 december, aan het eind van de middag bij de afsluiting van de actie. Afgelopen dinsdag stond het actiebusje van de regionale omroep ook nog enkele uren op de Groest om in te zamelen. Ook in Hilversum is flink gedoneerd voor de actie.

De inwoners van de provincie, lokale omroepen, bedrijven en andere instellingen sloegen in de afgelopen weken de handen ineen om samen met RTV NH zo veel mogelijk pakketten te maken voor de Noord-Hollandse gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Ook werden er ruim twee miljoen Douwe Egberts-bonnen ingezameld, goed voor honderden pakken koffie.

Het initatief  in Noord-Holland was onderdeel van de gezamenlijk actie Samen voor de Voedselbank van de regionale omroepen. Die heeft bijna 2,8 miljoen euro aan goederen opgeleverd. Dat is een record. Dezelfde actie leverde vorig jaar 2,4 miljoen op. De opbrengst van de actie was het grootst bij RTV NH en RTV Noord.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*