Hilversum wil Glazen Huis, maar kosten mogelijk breekpunt

De Hilversumse politiek reageerde  in eerste instantie zeer enthousiast op het voornemen om Het Glazen Huis van 3FM Serious Request in 2017 naar haar gemeente te halen.  Het zou een ideaal visitekaartje ter promotie van de Mediastad zijn. Nu steeds duidelijker wordt welke kosten hiermee gemoeid zijn, lijkt het enthousiasme bij sommige lokale politici te zijn omgeslagen in twijfel.

 

Media-wethouder Wimar Jaeger gaf eerder aan dat de totale kosten van ‘Het Glazen Huis’ zo’n 350.000 euro gaan bedragen, waarbij de helft door de gemeente gefinancierd zou moeten worden. Volgens het PvdA-raadslid Nelleke Degenhart zullen ze een stuk hoger zijn. 3,5 ton  was het gemiddelde bedrag dat het Glazen Huis bij de gemeenten Haarlem en Leeuwarden heeft gekost, maar wanneer Hilversum er geen ‘zeer uitgekleed feestje’ van wil maken moet men uitgaan van een paar ton meer.

Degenhart heeft contact opgenomen met de gemeente Heerlen, waar dit jaar Het Glazen Huis is neergestreken. Hier bleek dat de kosten van de gehele operatie op 675.000 euro lagen. Degenhart: ‘Heerlen heeft onderschat wat voor een gigantische operatie dit is. Toen ik over de telefoon het bedrag van 350.000 euro noemde, werd er aan de andere kant gelachen’.

Verkeersproblemen
Enkele  politici maken zich zorgen of in een tijd van bezuinigingen deze kosten wel te rechtvaardigen zijn. zo bleek deze week tijdens de raadsvergadering hierover. Voormalig tv-omroepster en fractievoorzitter van de lokale partij Hart voor Hilversum Leonie Sazias uitte ook haar zorgen over de mogelijke verkeersproblemen door de verschillende infrastructurele werkzaamheden in de stad tijdens dit evenement.  Het imago dat Hilversum door het verkeer een onbereikbare stad is, kan dan ook nog eens bij het publiek worden versterkt.

Om het Serious Request project 2017 naar Hilversum te halen dient de gemeente binnenkort een concreet voorstel hebben ingediend. Daarbij zullen derden voor een ton moeten bijspringen, dat is de harde voorwaarde waarmee Hilversum alleen verder kan, volgens wethouder Jaeger bij de lokale omroep RTi Hilversum.

3FM maakt dan in mei bekend welke gemeente het Glazen Huis in 2017 krijgt. Uiteindelijk ging de Hilversumse gemeenteraad deze week wel met 27 tegen 6 stemmen akkoord met het groene licht om het aanbod voorlopig door te zetten. Zie hier de samenvatting van het raadsdebat gemaakt door RTi Hilversum.
 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*