Succesvolle eerste editie van My First Smartphone Festival: ruim 2200 bezoekers

De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.

Afgelopen donderdag startte het festival met een feestelijke opening door adjunct-directeur Julia Vytopil van Beeld & Geluid, samen met wethouder Onderwijs Karin van Hunnik van gemeente Hilversum en Sanne Assink, de ‘TikTok-juf’ van de Petrusschool uit Hengevelde (Overrijssel). In de eerste twee dagen kwamen in totaal 21 schoolklassen vanuit het hele land langs voor een programma op maat met workshops, presentaties en allerlei activiteiten.

In het weekend richtte het festival zich op ouders/ verzorgers en hun kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Verspreid over de twee dagen kwamen in totaal 1780 bezoekers af op het weekendgedeelte van My First Smartphone Festival en zagen zij workshops onder leiding van onder meer Lisa Wade, Klaas van Kruistum, NOS Jeugdjournaal, dansschool Lucia Marthas en YouTuber Quinn Bezemer (bekend van het duo Quinn & Aaron).

De eerste resultaten uit het bezoekersonderzoek zijn positief, met een gemiddelde beoordeling van 7,9. Een van de bezoekers geeft aan: “Wat een super festival over een heel belangrijk onderwerp. Heel leerzaam en vooral erg leuk. Hopelijk volgend jaar weer!”

Ook in bibliotheken

De komende periode rolt My First Smartphone verder uit in het land, in de vorm van mini-edities van het festival bij vijf bibliotheken, in Hilversum, Amersfoort, Vathorst, Hoogland en Den Haag. Deelnemende bibliotheken organiseren in april activiteiten rondom het thema aan de hand van het My First Smartphone Bieb-pakket, dat Beeld & Geluid heeft samengesteld om de educatie over smartphonegebruik verder te verspreiden.

Samen met hoofdpartners VandenEnde Foundation en Vodafone Foundation is de ambitie uitgesproken om dit succes de komende jaren een vervolg te geven met een jaarlijks terugkerend My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid. De festivaldatum voor 2025 wordt binnenkort bekendgemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*