Subsidie toegekend aan project van RPO en Follow the Money

Het betrof een aanvraag in het kader van de subsidieregeling Onderzoeksjournalistiek, een initiatief van het Kabinet Rutte III. De regeling stimuleert innovatie en samenwerking in de journalistieke sector, met name regionaal en lokaal.

Samen gaan de regionale publieke omroep en Follow the Money in 2019 tenminste vier grote journalistieke onderzoeksproducties uitvoeren. Het publiek speelt daarin een belangrijke rol. Via FTM Pitch bepaalt het publiek bijvoorbeeld mede waarnaar onderzoek wordt gedaan, wat daarin prioriteit krijgt en welke rol ze daarin zelf spelen.

Voor de subsidieregeling onderzoeksjournalistiek werden in totaal 96 subsidieaanvragen ingediend, waarbij in ruim elf miljoen euro werd aangevraagd. Na een grondige selectieprocedure zijn 23 projecten geselecteerd die op 1 januari 2019 van start gaan. Daarbij wordt in totaal 2,7 miljoen euro aan subsidie verstrekt. De projecten zijn divers en afkomstig uit het gehele land, waarbij 75 procent van de projecten zich richt op regionale onderzoeksjournalistiek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*