Streamingdienst Apple Plus nog geen doorslaand succes

Nog voor de introductie werd de streamingdienst van Apple gezien als ‘Netflix-killer’. Apple Plus bleek echter niet de dienst te zijn waar men op had gehoopt. Het aantal original films en series is beperkt en er zitten nog steeds geen ‘must see’-series bij.

Uit Amerikaans onderzoek van MoffettNathan blijkt dat de meerderheid (62%) van Apple TV+ kijkers nog in de gratis proefperiode zit. Apple heeft al meermaals de periode van het gratis proefabonnement verlengd, wat erop lijkt dat zij bang is dat huidige gebruikers de dienst de rug toekeren, zodra zij moeten betalen. Het landschap van streamingdiensten raakt steeds voller en met concurrenten als Disney, Netflix en Amazon Prime heeft Apple TV Plus nog een zwakke positie.

Interessanter is de poll, die de Nederlandse Apple-nieuwssite iCulture heeft opgezet. Daaruit blijkt dat ruim 71% van de respondenten niet voor de dienst gaat betalen. Slechts 3,71% is betalend lid en 4,57% is voornemens om een betaald abonnement aan te gaan.

Let op: De poll was op het moment van publicatie van dit artikel nog niet gesloten. Dit waren de resultaten bij 350 respondenten.

Lees verder op iCulture

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*