Stoneroos overgenomen door NEP

NEP The Netherlands (NEP) heeft vandaag bekend gemaakt dat zij tot overeenstemming is gekomen tot de overname van Stoneroos. De transactie, waarbij 100% van de aandelen Stoneroos is overgedragen aan NEP, is op 3 mei formeel afgerond. Met de overname is Stoneroos per direct onderdeel van NEP. 

Stoneroos, opgericht in 2001 door founder Annelies Kaptein, is een innovatief technologiebedrijf gevestigd in Hilversum, dat interactieve TV applicaties (OTTNOW!) en content discovery services ontwikkelt die TV ervaringen verrijken met metadata en content (epgdata.tv). Stoneroos heeft 18 ervaren developers en designers in dienst, die continu blijven innoveren en uiteenlopende projecten mogelijk maken. 

Ralf van Vegten, Managing Director NEP The Netherlands: “We zijn blij met de toevoeging van Stoneroos aan ons portfolio. Door deze overname kan NEP haar OTT propositie verder versterken, en kunnen wij ons team van developers verder uitbreiden en bouwen aan een (nog) sterker team. Zo kunnen wij ons bedrijf verder laten groeien en daarnaast onze internationale ambities nastreven. In onze business draait het vooral om goede mensen en daarom zijn wij blij met het talent dat Stoneroos met zich meebrengt. Wij verheugen ons er dan ook op om onze nieuwe collega’s te verwelkomen en samen verder te bouwen aan onze organisatie om onze klanten in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn.” 

Annelies Kaptein, founder Stoneroos: “Sinds de oprichting in 2001 hebben we veel veranderingen in de markt meegemaakt en ik ben heel trots wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Wij zijn nu klaar voor een volgende stap. Stoneroos wil de expertise van de medewerkers, de IT producten, EPG data en de klanten van Stoneroos toevoegen aan de diensten van NEP en daarmee een nog sterkere positie verwerven in de markt. Daarnaast heeft Stoneroos plannen om de IT dienstverlening verder uit te breiden en nieuwe digitale TV en video diensten aan te bieden aan NEP en haar klanten.”

Stoneroos zal de komende periode nog onder eigen naam opereren en communiceren, maar op een nader te bepalen moment overgaan in NEP Media Solutions, waarbij de naam Stoneroos en bijbehorende merkidentiteit komen te vervallen. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*