Stichting RPO ook tegen meer regionale omroepen

De ministerraad heeft op voorstel van minister Arie Slob (Media) ingestemd met een voorgenomen wijziging van de Mediawet die voorziet in maximering van het aantal regionale publieke omroepen per provincie op het huidige aantal. Ook Gerard Schuiteman (bestuurder van Stichting RPO) is voorstander om het aantal regionale omroepen niet uit te breiden.

Meer regionale omroepen leidt volgens de overheid tot een versnippering van het budget. Dit staat haaks op het belang van meer samenwerking en een sterke regionale publieke mediadienst. Kwalitatief hoogwaardig media-aanbod in de regio zou zo in het gedrang komen.

Gerard Schuiteman (Stichting Regionale Omroep): “Het is goed om het aantal omroepen te maximeren op het huidige aantal, meer omroepen zou inderdaad alleen maar tot meer versnippering leiden. Ik ken geen initiatieven voor nieuwe regionale omroepen. De Raad voor Cultuur en de Kunstraad Amsterdam heeft meen ik eens voorgesteld om van AT5 een regionale omroep te maken maar dat kan niet omdat Amsterdam ook een lokale omroep behoort te hebben.”

De nieuwe plannen tot het maximeren van het aantal regionale omroepen hebben volgens Schuiteman geen invloed op de nieuwe plannen van de NLPO tot het vormen van streekomroepen. Schuiteman: “Lokale omroepen kunnen zich blijven omvormen tot streekomroepen.” Het wetsvoorstel zal begin 2018 worden ingediend bij de Tweede Kamer.

Stichting RPO
RPO is het samenwerkings- en coördinatie- orgaan voor alle regionale publieke omroepen.

Bron: Rijkssoverheid.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*