Steven Flipse legt functie als commissaris neer

Steven Flipse, (deeltijd-) commissaris bij het Commissariaat voor de Media heeft vanwege recente ontwikkelingen in zijn ondernemerschap besloten zijn functie bij het Commissariaat per direct te beëindigen. Staatssecretaris Uslu heeft hem op zijn verzoek op 20 december ontslag verleend.

Flipse was naast zijn rol als commissaris ook ondernemer. Door zeer recente uitbreiding van zijn ondernemersactiviteiten zouden deze activiteiten op gespannen voet kunnen komen te staan met zijn rol als commissaris. Om mogelijke (schijn van) belangenverstrengeling in de toekomst te voorkomen, heeft Flipse besloten zijn werk als commissaris per direct te beëindigen.

De commissarissen Asante en Eijsvoogel hebben begrip voor het besluit van Flipse. Voorzitter Asante: “Als onafhankelijk toezichthouder moeten we continu scherp zijn op ons eigen functioneren. Iedere vorm van twijfel over mogelijke belangenverstrengeling moet voorkomen worden. Het besluit van Steven om zijn taak als commissaris per direct neer te leggen, is vanwege zijn veranderende ondernemersactiviteiten een logische keuze. Wij bedanken Steven voor zijn inzet en bijdrage aan het Commissariaat. Met name zijn financieel-economische expertise heeft het Commissariaat verder gebracht.”

Met het vertrek van Steven Flipse bestaat het College van Commissarissen uit twee personen. Naar verwachting wordt medio 2023 besloten of en hoe het college wordt uitgebreid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*