Steven de Jong Films koopt filmrechten ‘MISTER VERONICA’

De Friese filmmaker Steven de Jong, bekend van onder andere ‘De Schippers van de Kameleon’ en ‘De Hel van 63’ heeft de rechten verworven van het boek Mister Veronica, de biografie over Rob Out (Tens Media).

Op korte termijn wil hij van de biografie een speelfilm maken, maakte de regisseur gisteren bekend.

Gisteren was het precies 60 jaar geleden dat door een groep radiohandelaren de Vrije Radio Omroep Nederland (VRON) werd opgericht om commerciële radio onder de naam Veronica mogelijk te maken.

8 Comments

 1. Erg leuk dat iemand het gaat verfilmen.
  Welke producent of omroep/zender gaat nou eindelijk eens het boek,
  De 9 Levens van Rijk de Gooyer verfilmen? Een van de beste Nederlandse biografieën ooit geschreven over de beste acteur die we in Nederland hadden.

  • fantasties dat er een film van gemaakt wordt. Kijk ernaar uit.
   Goede deejay in mijn ogen en luister af en toe nog oude programma’s van hem uit mij archief.
   Wat hebben die lui bij het oude Veronica wat beleeft.

 2. fantasties dat er een film van gemaakt wordt. Kijk ernaar uit.
  Goede deejay in mijn ogen en luister af en toe nog oude programma’s van hem uit mij archief.
  Wat hebben die lui bij het oude Veronica wat beleeft.

 3. Ik vind het eerlijk gezegd wat overdreven om een hele film te wijden aan Rob Out. Wanneer komt: “Rob Out, de musical?”

  • Ik geloof eveneens dat hij nog meer het karakteristieke gezicht van Veronica was. Maar op zich sta ik een beetje aarzelend tegenover elke persoonsverheerlijking en mythevorming. Een boek of biografie: OK. Een hele film, musical of theatershow over een enkele DJ lijkt me wat ‘overdone’. Zo legendarisch vond ik hen nu ook weer niet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*