Ster wil alle tv-zenders op één video-platform

STER-CEO Frank Volmer maakte in zijn rede tijdens het 100 Jaar Mediastad zich hard voor een gezamenlijk videoplatform met NPO, RTL en SBS.

Volmer: ‘Bij Youtube, Netflix en Spotfiy wordt gewonnen door overvloed, gebruiksgemak en een goede verhouding tussen waarde en prijs. Bij Youtube betaalt de kijker door middel van aandacht voor korte commercials. Bij Spotify kun je kiezen voor een advertentiemodel of een abonnement. Spotify is trouwens het beste bewijs dat je dienst niet voordeliger hoeft te maken dan illegaal downloaden, maar wel eenvoudiger en daarmee aantrekkelijk genoeg om daarvoor te betalen. Voor Netflix betalen tegenwoordig al meer dan 2,5 miljoen huishoudens in Nederland om films en tv-series te kijken. Ondertussen in Nederland openen we de ene ‘speciaalzaak’ naar de andere. NPO Start Plus, Videoland, RTLXL, KIJK.nl, Ziggo Go, KPN Play, Ximon en Pathe en dan zal ik er vast nog enkele vergeten. Allemaal een heel mooi en gespecialiseerd assortiment, maar niet met het gemak dat je alles op één plek kan bekijken en een prijs waar je telkens denkt: is me dat wel waard? Ik ben heel benieuwd of het alle Nederlandse partijen kan lukken om één vuist te maken en echt de handen in één te slaan om een platform te maken waar het Nederlandse publiek alle films en programma’s kan zien en terugzien.”

Volgens de Ster-directeur moeten de commerciële en publieke omroepen vaart maken met samenwerken. “Als het om samenwerken gaat, lijkt het in Nederland meer op de konijntjes die door koplampen worden verblind en met hoge snelheid het gevaar zien naderen, maar niet bewegen.”, aldus Volmer.

De zenders werken al samen in het videoplatform NLZIET, maar Volmer gaf aan dat de samenwerking nu echt serieus aangepakt moet worden. Wanneer dit niet lukt moet volgens hem de tv-content op de superplatformen terecht komen. Of hieruit voldoende advertentie-inkomsten komen en de programma’s ook in de toekomst goed onder de aandacht van de Nederlandse Nederlandse kijker gebracht gaan worden is volgens Volmer echter uiterst onzeker.

Zie hier zijn gehele speech:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*