Nieuw archiefsysteem Beeld en Geluid vanaf maart live

DAAN is het nieuwe digitale hart van het media-archief van Beeld en Geluid. DAAN is de afkorting voor Digitaal Audiovisueel Archief van Nederland: een nieuw state-of-the-art archiefsysteem dat niet alleen toekomstbestendig is, maar vooral zeer gebruiksvriendelijk. Het systeem vervangt in 2018 iMMix en ADREM.

Wat doet DAAN precies?
De mediabranche noemt een systeem zoals DAAN officieel een Media Asset Management (MAM) systeem. Omdat het systeem digitale media assets opslaat, beheert en op eenvoudige wijze ontsluit. Denk bij ‘media assets’ aan AV-materiaal, foto’s of digitale gidsen die dan natuurlijk de benodigde metadata bevatten. Kortom: Al het materiaal uit het Beeld en Geluid archief wordt al toegankelijk gemaakt met een MAM-systeem.
Waarom DAAN?
DAAN vervangt iMMix en ADREM omdat Beeld en Geluid het Nederlands audiovisueel erfgoed nu en in de toekomst zo goed mogelijk willen blijven ontsluiten. Dat kan alleen met een archiefsysteem dat flexibel genoeg is om in te spelen op de snelle veranderingen in de mediabranche. DAAN is daartoe in staat. DAAN is gebaseerd op een bewezen technologiestandaard uit de broadcast industrie van leverancier Vizrt. Ook mediaconcerns als Al Jazeera, Fox Sports, CNN en de BBC maken gebruik van de systemen van Vizrt.
Voor wie is DAAN?
DAAN is er voor alle gebruikers van ons archief. Dus voor iedereen die AV-materiaal voor hergebruik zoekt en bestelt. Denk aan publieke en commerciële omroepen, aan productiemaatschappijen, het onderwijs, de creatieve sector én het algemeen publiek. En natuurlijk: aan alle medewerkers van Beeld en Geluid die met DAAN werken. Aan de ene kant om de (dagelijkse) instroom van AV-materiaal goed te monitoren. Aan de andere kant om de licentie-afhandeling voor afnemers van archiefmateriaal efficiënt te laten verlopen.
Wat betekent DAAN straks voor jou?
De livegang voor mediaprofessionals staat gepland voor maandag 26 maart 2018. De introductie van een allesomvattend archiefsysteem brengt natuurlijk ook veranderingen met zich mee. Het systeem werkt anders dan je gewend bent van iMMix en ADREM. DAAN biedt snellere en betere dienstverlening aan mediaprofessionals die toegang willen tot archiefmateriaal. Een van de grote verbeteringen is dat DAAN tegen een kleine meerprijs 24/7 toegankelijk is via een inlog op internet. Je kunt dus ook thuis of op locaties buiten het Media Park materiaal zoeken en bestellen! Daarnaast zijn de zoek- en bestelmogelijkheden sterk verbeterd en beschikt DAAN over een volledig vernieuwde licentiemodule.

6 Trackbacks / Pingbacks

  1. Daan Beeld En Geluid Inloggen - Nl-Inloggen.Net
  2. Daan Beeld En Geluid Inloggen - Nl-Inloggen.Com
  3. Daan Beeld En Geluid Inloggen - 2021
  4. Daan Beeld En Geluid Inloggen - NL-Inloggens
  5. Daan beeld en geluid inloggen - Gedetailleerde Informatie - Verstrekken
  6. Immix beeld en geluid inloggen - LogeNL

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*