Ster verkoopt ruim 200 miljoen euro advertentsruimte voor publieke omroep

Ster kantoor

De Ster heeft in 2023 een bedrag van ruim 201 miljoen euro kunnen realiseren voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met de verkoop van advertentieruimte op de kanalen van de landelijke publieke omroep. Het ministerie ontvangt jaarlijks een substantiële bijdrage uit Ster-inkomsten. Het bedrag is 26,1 miljoen euro meer dan het ministerie had begroot. Ondanks dit resultaat, zijn er zorgen: voor het handhaven van deze bijdrage in de toekomst, is verandering noodzakelijk.

Ster draagt gemiddeld 200 miljoen euro per jaar af aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Frank Volmer, algemeen directeur van Ster: ‘We zijn trots dat we over 2023 opnieuw een mooie bijdrage voor de publieke omroep hebben kunnen realiseren, maar maken ons ook zorgen. We zien dat de lineaire kijk- en luistertijd daalt en kunnen dat door de maatregelen van Slob niet compenseren met de groei van online mediagebruik. Als dit niet verandert, zal afgelopen jaar naar verwachting het laatste jaar zijn dat Ster een bedrag boven de 200 miljoen euro kan afdragen en zal de omzet op termijn dalen naar 150 miljoen euro. Terwijl we op termijn 250 miljoen kunnen afdragen als de maatregelen van Slob worden teruggedraaid en we de mogelijkheden binnen wet- en regelgeving volledig benutten. Een belangrijke som geld in een tijd van economische uitdagingen.’

4 Comments

  1. Kop van dit artikel is onjuist. Ster heeft in 2023 een omzet van 217 miljoen gerealiseerd en kan daarvan 201 miljoen aan het ministerie van OCW overmaken.

    • Zakkenvullers zijn ’t. De telefoniste krijgt al 80.000 euro netto. Weet je wat ze eens moeten doen, de hele NPO opdoeken en dan ook gelijk dat hele nepparlement. Ook 150 zakkenvullers.

  2. verkapte commerciele radio en tv dus, laten ze maar helemaal commercieel worden, kijken wij wel wat er van overblijft

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*