‘Ster-gebouw verdient plek op monumentenlijst’ 


Het iconische kantoorgebouw van de Ster in Hilversum verdient een plek op de gemeentelijk monumentenlijst. De Stichting Cuypersgenootschap heeft hiervoor het Hilversumse college om bescherming gevraagd. Dat meldt dagblad De Gooi en Eemlander vandaag. 

update:
Erfgoedvereniging Heemschut en de Hilversumse Historische Kring ’Albertus Perk’ scharen zich achter het pleidooi van het Cuypersgenootschap voor gemeentelijke bescherming van het Ster-gebouw. Het Ster-gebouw vertegenwoordigt met de tv- en radioreclame waarin de Ster zich specialiseerde mede de geschiedenis van de omroep en vertelt dus ook het verhaal van Hilversum Mediastad’, aldus beide cultuurhistorische organiaties. Zij omschrijven het als een bijzonder voorbeeld van het Structuralisme, de architectuurstijl uit de periode 1960-1990.

Eerder werd bekend dat de Ster naar het Mediapark gaat verhuizen en het huidige pand verkocht gaat worden. Volgens het Cuypersgenootschap mag het pand, met de vorm van het (oude) Ster-logo, niet klakkeloos gesloopt worden, vanwege de architectuurhistorische betekenis van de Mediastad. 


Lees ook:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*