STER vertrekt naar Media Park Hilversum

De Stichting Etherreclame (Ster) verhuist naar het Mediapark. Het huidige onderkomen aan het Laapersveld in Hilversum wordt verkocht. Dat meldt Gooi en Eemlander vandaag.

Directeur Frank Volmer bevestigt de plannen. ,,Dit jaar., rond de zomer, verhuizen we naar het pand op het Mediapark, waar WNL ook naartoe gaat. Zij op de tweede verdieping en wij op de vierde. Wij zijn bezig om die ruimte klaar te maken voor onze komst. Daarvoor hebben we een architect in de arm genomen.”

Ster gaat in het bedrijfsverzamelgebouw – het Mediacentrum – aan het Joop van de Endeplein 1500 m2 (grotendeels leegstaande) kantoorruimte huren. De stichting, die reclameruimte op de kanalen van de Nederlandse publieke omroep verkoopt, heeft nu nog 1900 m2 tot haar beschikking. Dat wil niet zeggen dat Ster gaat inkrimpen, stelt Volmer. ,,Die vierkante meters geven een vertekend beeld. Ons huidige pand is opgebouwd uit hexagoons, zeshoekige ruimtes, waardoor we veel schuine muren hebben, en dat is natuurlijk niet echt efficiënt.”

Intern is volgens Volmer goed nagedacht over de vraag: verbouwen of verhuizen? De toenmalige investering in het (inefficiënte) pand is inmiddels afgeschreven, maar de noodzakelijke verbouwing zou veel geld gaan kosten. ,,En ik heb altijd gedacht: waarom zitten we niet dichter bij al die mooie merken waarvoor we reclame maken?” Vandaar dat de knoop is doorgehakt en Ster nu gaat huren op het Mediapark.

Het pand aan het Laapersveld wordt verkocht. ,,We zijn nog in een oriënterende fase en hebben contact gezocht met de gemeente. Nee, het is geen monument, maar dat wil niet zeggen dat de nieuwe eigenaar er alles mee kan doen. Zo kunnen er geen woningen voor in de plaats komen. Tenzij de gemeente het bestemmingsplan wijzigt, natuurlijk.”

De toekomst van het pand aan het Laapersveld is dus ongewis, maar sloop en nieuwbouw lijkt het meest voor de hand te liggen. Ook de vraagprijs is nog niet bekend. Een indicatie: in het Ster-jaarverslag over 2020 staat dat de verzekerde waarde van het kantoorgebouw (exclusief grond) in 2016 getaxeerd is op 4,3 miljoen.

Lees ook:

3 Comments

    • En dan maak jij de druk om het mediapark…
      Misschien moet je eens uitzoeken hoe uitzendingen werken en welke onderdelen daarin belangrijk zijn. Ik kan je verklappen dat niet al deze onderdelen in het mediapark staan.

1 Trackback / Pingback

  1. ‘Ster-gebouw verdient plek op monumentenlijst’  - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*