Ster-directeur Frank Volmer bekritiseert verbod op gokreclame

In een recent DutchMedia podcast-interview heeft Frank Volmer, directeur van de Ster, felle kritiek geuit op de politieke beslissing om gokreclame te verbieden. Volmer noemt het verbod op gokreclame, dat op 1 juli 2023 van kracht werd, een ondoordachte stap.

Volmer. “Als je besluit een markt te liberaliseren, moet je de spelers de kans geven zich bekend te maken. Dit verbod ondermijnt het hele idee van een vrije markt.”

De Ster-directeur waarschuwt ook voor het precedent dat dit schept. “Wat volgt er hierna? Gaan we ook reclame voor andere producten verbieden?” vraagt hij retorisch. “Dit soort snelle, reflexmatige beslissingen helpen niemand en creëren alleen maar meer problemen.”. Diverse steden willen bijvoorbeeld de abrireclame’s van vlees, vis en fossiele producten gaan verbannen.

4 Comments

  1. Wat ook ondoordacht is… dat voetballers geen reclame meer mogen maken voor sites waarop je op wedstrijden kan gokken/voorspellen. Terwijl je aan de andere kant helemaal dood wordt gegooid met BN- en CN’ers die de Postcodeloterij aanprijzen. Raar toch!

  2. Al die reclame voor nationale loterijen dus ook verbieden, want is ook gewoon gokken. Nog beter om de NPO helemaal reclamevrij te maken, maar gek genoeg zijn de commerciëlen daar (ook) op tegen omdat ze vrezen dan veel kijkers te verliezen: wij zenden al die overbodige rotzooi uit, dan ook de NPO. Dat zal de kijker leren!

  3. Duidelijk iemand die voor eigen parochie spreekt. Wie wil weten wat toestaan van gokreclame betekent, moet even naar de Britse commerciële tv kijken. Dat wordt men doodgegooid met reclame voor gokken. En laten we wel wezen: gokken is zéér verslavend en ik vermoed dat met name minder bedeelden qua inkomen en intelligentie zijn die er het meest vatbaar voor zijn. En dat laatste zal niet bepaald verbeteren met gokken.

    Ik ben geen van van staatspaternalisme in zijn algemeen, maar bij een verbod op gokreclame vind ik het helemaal prima. Soms moet je mensen wel degelijk tegen zichzelf in bescherming nemen; om dezelde reden mag je ook geen 180 km per uur door de bebouwde kom rijden. Vrijgeven van gokreclame is nou typisch zoiets waarbij iedereen met een normaal werkend stel hersens zich vantevoren wel kan bedenken dat het niet goed gaat aflopen. De belangen van de STER zijn daar ruimschoots ondergeschikt aan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*