AVROTROS komt met podcast ‘De Laatste Dagen Van… George Michael’

In het jaar dat hij 60 zou zijn geworden en Wham! zijn 40-jarig jubileum viert, is George Michael het onderwerp van het vierde seizoen van de AVROTROS- en NPO Radio 5-podcastserie ‘De Laatste Dagen Van…’ Hij was één van de grootste popsterren en meest begaafde zangers ooit, maar stierf in 2016 eenzaam en onder raadselachtige omstandigheden. Wat weten we écht van de mens George Michael en wat is het geheim achter al zijn prachtige nummers? Podcastmakers Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp en Michiel Tjepkema duiken in het turbulente leven en de tragische laatste dagen van van de Britse zanger. Aan het woord komen kenners, liefhebbers, fans en vakgenoten, onder wie mensen die George van dichtbij hebben meegemaakt en met hem samenwerkten. 

George Michael behoort tot de generatie supersterren die in de jaren ’80 en ’90 de media en de hitlijsten domineren. Hij verkocht met Wham! en als solo-artiest meer dan 120 miljoen platen, heeft één van de grootste kersthits op zijn naam staan en zijn fabelachtige optreden tijdens het Freddie Mercury Tribute Concert is een legendarisch moment in de popmuziek geworden. Maar zijn privéleven staat in het teken van een flink aantal persoonlijke drama’s: de worsteling met zijn identiteit en imago, het verlies van zijn grote liefde Anselmo Feleppa aan aids, een bitter gevecht met platenmaatschappij Sony, de dood van zijn moeder, verslavingen, tabloid-schandalen en een sterk afnemende gezondheid. 

Raadselachtige dood
Door zijn verslaving aan drugs en drank lijkt George Michael in niets meer op de superster die hij vroeger was. In Goring-On-Thames, op het platteland bij Londen, zoekt hij de anonimiteit, nadat hij jarenlang een prooi is geweest voor de Britse roddelpers. Het is ook de plek waar George uiteindelijk op Eerste Kerstdag 2016 overlijdt. Zijn dood blijft lang gehuld in raadselen. Is er sprake van zelfmoord of spelen er gezondheidsproblemen? Pas na Georges overlijden komen er meer verhalen naar buiten. Over de uitdagingen die hij op zijn levenspad vond, maar ook over wat hij jarenlang – vaak in stilte – deed voor mensen en instanties die zijn financiële hulp zo hard konden gebruiken. Het maakt zijn eigen lot des te schrijnender. Want waarom was er uiteindelijk niemand die George Michael redde en daarmee zijn dood had kunnen voorkomen?

Over De Laatste Dagen Van…
In de AVROTROS-podcastserie De Laatste Dagen Van… worden de laatste dagen van beroemde popsterren gereconstrueerd. Aan de hand van archiefmateriaal, interviews en uiteraard muziek vertellen de makers intrigerende verhalen rond het leven en vooral de dood van diverse popiconen. In eerdere seizoenen stonden John Lennon, Freddie Mercury en Marvin Gaye centraal. 

Beluister hier de trailer.
 De Laatste Dagen Van… George Michael, vanaf dinsdag 14 november (deel 1, 2 en 3) en 21 november (deel 4, 5 en 6) te beluisteren via de NPO Luister app, nporadio5.nl/podcasts en alle bekende podcast-apps.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*