Stephen Emmer op overzichtsalbum van Bowie producer Visconti

Hij is bijna tachtig en zit zestig jaar in het vak en daarom vond de platenmaatschappij het tijd worden dat Tony Visconti een indrukwekkende vierdelige boxset met zijn eigen werk samen mocht stellen. De producer stond aan de wieg van het succes van David Bowie en bleef door de jaren heen met hem werken, tot en met het laatst album Blackstar. Daarnaast werkte hij samen met bekende artiesten als Joe Cocker en Manic Street Preachers. Stephen Emmer, bekend componist van diverse tv- en radio-tunes heeft ook een bijdrage mogen leveren.

Op de box, genaamd Produced by Tony Visconti, is opvallend genoeg ook werk te vinden van de Nederlandse componist Stephen Emmer. „Ik heb twee albums gemaakt met Visconti in New York”, licht deze toe. „Recitement en International Blue. Een eer dat hij Untouchable, een nummer van mij uit heeft gekozen op zijn box met beste werk. Visconti was zo onder de indruk van de stem van Glenn Gregory die het nummer inzong, dat ze later nog vele malen samen op hebben getreden in een tour met Bowie-tribute. Ik vind het grappig dat ik die twee aan elkaar heb voorgesteld, kennelijk viel het in goede aarde.”

Aan de tijd dat Emmer in de studio stond met Visconti bewaart hij goede herinneringen. “Het was altijd een feestje. Op een nummer hadden we geen goede vocalen en Tony zei dat hij wel iemand wist. Stond ineens Lou Reed, een goede vriend van hem, mijn album in te zingen. Reed vond het wel grappig zo’n kunstzinnig Europees project. Zo’n Rolodex heb je als artiest natuurlijk zelf niet gauw tot je beschikking.”

Meer informatie, zie websites: https://stephenemmer.com en https://superdeluxeedition.com/news/produced-by-tony-visconti

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*