Media Park Hilversum maakt zich klaar voor de toekomst

Het Media Park in Hilversum is een belangrijk onderdeel van de economie in de regio: een groot deel van de werkgelegenheid is media-gelinkt.

Het Media Park transformeert steeds meer van een verzameling kantoorgebouwen naar een levendige Mediacampus, waar de harmonie tussen werken, innoveren, studeren en een aangename ambiance centraal staat. Om dit voor elkaar te krijgen is samenwerking tussen verschillende partijen heel belangrijk.

In een nieuw opgezette campusorganisatie bundelen diverse partijen hun krachten: de NPO, RTL, Beeld & Geluid, onderwijsinstellingen, NEP, EMG, Ster, Media Perspectives , de eigenaar van het Media Park en de gemeente. Hilversum. De Mediacampus berust op vier pijlers: community building, talentontwikkeling, innovatie en een aantrekkelijke werkomgeving..

De eerste stappen zijn al gezet: het initiatief de datakluis (DPG Media, RTL, Mediahuis, NPO en Talpa) werkt vanaf het Media Park, het MBO College Hilversum zit er met 1000 leerlingen, het Mediacollege Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam en Utrecht hebben leeromgevingen op het park. Recent is de Media Innovation Hub geopend, waar bedrijven en kennisinstellingen samen innovatietrajecten uitwerken.

Met deze initiatieven werken we aan een gezonde toekomst voor de media industrie in brede zin, een belangrijke economische sector in de regio met een belangrijke internationale component. Steeds veranderende leefomgeving De (media)wereld verandert snel. Innovatieve en digitale toepassingen volgen elkaar snel op. Belangrijk is dat dit niet beperkt blijft tot de mediawereld, maar ook daarbuiten. Zo kan men op het Media Park innovatieve toepassingen die door de media worden gebruikt, ook breder inzetten. Het streven is samenwerking aan te gaan met andere sectoren. Zo kan bijvoorbeeld virtuele content worden gebruikt in het onderwijs, of instructies in de techniek of zorg worden ondersteund door een VR-bril. Vraagstukken als fake news , AI en vertrouwen zijn belangrijke maatschappelijke vraagstukken waar de media-industrie volop mee bezig is. Daarmee speelt de Hilversumse mediasector een cruciale rol in de snel veranderende leefomgeving.

9 Comments

  1. Media Park: investeerd u ook in de nieuwste digitale ontvangst Beeld-tchniken.De HDTV format is nog steeds in halve beeld-techniek:inhoudende 1080I eerst de 540 beeldlijnen op de A lijn en dan 540 beeldlijnen op de B lijnen,vormen samen het beeldraster.Bij 1080 P progresieve Scan wilt zeggen,50 echte beeldjes per seconden,geven een betere beeldresolusie.De moderne 4 K ultra HDTV OLED techniek,vraagt om een betere beeld-kwaliteit via een 4 K format.Ziet ook via: youtube.nl 8 K 120 hz demo by NHK Japan,de nieuwste komende format-beeldverwerking.Via mijn Schotel die ik globaal 30 jaar beschik,geeft een voorsprong in de nieuwste digitale format technieken.Omdat via de Satellieten meer ruimte is voor meer bandbreedte’s en data-snelheden. 8 K ultra HDTV zal alleen via de glasvezel en de Satellieten te ontvangen zijn.Daarmee hebben vooral de Aziatische omroepen een ruime voorsprong.Zoals de Japanse NHK.Maar ook via youtube zijn er héél veel 4 k HDTV format te ontvangen,in een uitstekende beeld-kwaliteit.En daarnaast kan ik via de Schotel duizenden TV/Radio omroepen ontvangen,en zelf een keuze maken wat ik wilt ontvangen,en niet afhankelijk ben van de DJ’s die voor mij wilen bepalen wat de mooiste muziek is,dat epaal ik zelf wel,en niet afhankelijk van de net-providers,die bepalen wat je moet betalen in de overeenkomsten wat je hebt afgesloten.Wat een diversiteit in ontvangst van zeer inhoudelijke Talk Show TV programma’s/muziek/thema/natuur/auto etc. programma’s.Resumerd: eigen baas wat je wilt zien en horen.afz: een zeer goed opgeleide Technische Schotel-techneut.

  2. Daarnaast ziet ik géén toekomst meer,inzake onze verouderde omroep-bestel.Jonge kijkers wijken uit naar andere digitale luister/kijkgenot.Ik ben voorstander om vooral de Regionale Omroepen zoals Omroep Gelderland,die gehuisvest is,in een voormalig lagere schoolgebouw,financieel te ondersteunen.Mijn voorstel is: met volksdansen/handgeklap/marsmuziek het omroep-bestel onder te brengen in het Openlucht-muzeum gelegen in Arnhem,met het opschtift:één Omroep-bestel uit het Steenen-tijdperk,en daar kunnen onze kinderen/kleinkinderen getuigen van zijn.Voorstander van krachtige Regionale Omroepen.Die meer aanspreken wat er gebeurt in de Provincie’s.Voorbeelden: de Duitse Deelstaat-omroepen zoals: NDRHD/RBBHD/SWRHD/WDRHD/MDRHD/HESSENHD/BRHD etc. die geweldige inhoudelijke TV/RADIO programma’s.door MODERATORS die over héél veel exakte kennis beschikken.En als ik globaal niet over Satelliet-ontvangst zou beschikken,dan was ik gezonken in onwetenheid.Als voormalig(Hobby) Feedhunter.Ziet via: Google.nl de betekenis van Feedhunter.

  3. Daarnaast is het belang van de Lokale/regional omroepen,te investeren via onze verplichte omroep-bijdrage verdisconteerd in onze belasting-system.Vooral de eigen zangartiesten krijgen meer erkenning,dan die uit de grachtengordel komen,en al vele jaren een voorrang krijgen, bij de NPO.Mijn voorstel hef die staatsomroep de NPO op.En zoals ik geniet van de vele Duitse muziekkanten,die vaak uit de Deelstaat-omroepen en via de ARD/ZDF vooral in de Duitse Taal héél bekend zijn of worden en dat is héél divers, tov de Grachtengordel muziekkanten.Want de Randstad is Nederland,en wat daarbuiten komt ,wordt vooral gezien als de Boeren uit het Oosten.Andre Riu/Frans Bouwer/Jan Smit/Hermes Hous Band etc. zijn vooral bekend geworden via de Duitse TV omroepen,vanaf de jaren 1990.Ik kon dat al ontvangen via de Astra 19.2 Satelliet.En de Limburgse L1 was als eerste regionale omroep,die in 2005 uitzond via de Astra,en later kwamen de andere regionale omroepen,ontvangs in héél Europa te ontvangen.Omroep Gelderland zendt uit via een lagere school,maar moet zoals de vele Duitse Omroepen,een eigen uitzendgebouw bezitten,oa in het Centrum van Arnhem of bij het Velperbroek,en de Satelliet Schotels geplaats op het dak,zoals bij de vele Duitse Omroepen zichtbaar zijn.Maar ook die muziek-soorten die om commerciele wegen,niet werden uitgezonden,of nauwelijks.via: yotube.nl De Tieleman Brothers/Andy Tielman(de King of de Indo Rock,die eind 1980 de Rock-Roll naar Nederland brachten,met hun geweldige zang.gitaar-kunst en heel de Kurhaus in Scheveningen plat speelden,maar ook in Duitsland enorm succesvol waren,maar in Nederland werden weggezet als Apen-muziek.Frans Bauwer werd héél bekend,en toen radio 2 er niet omheen om Nederlandse volksmuziek te draaien,past niet bij hun muziek-cultuur,ik geloof dat slachtoffer-hulp aan ta pas is gekomen,om die radio 2 presentatoren weer op te knappen.Daarom mijn advies: ondersteun financieel vooral de Regionale Omroepen,die een héél belangrijke taak vervullen,voor de luiteraars/tv kijkers die meer het nieuws en de eigen muziek uit de provincie willen horen,en eigen TV programma’s uit hun eigen provincie.De wereld verandert,verander mee in vooral de nieuwe uitzend Format van de Regionale Omroepen.

  4. Daarnaast ontbreekt bij de NPO goed onderbouwde op basis van Technologische Innovatie techniken TV programma’s,de ontwikkelingen,oa we gaan allemaal E-Auto’s rijden,wat om totaal redenen niet kan.omdat ze 15 jaar geleden de de netstroom-kabels(te dun) je hebt te maken met de wet van Ohm:U=I x R:spanning= gelijk aan de ampare en de weerstand/transformatoren vooral in de 110 KV middelspanning hadden moeten vervangen,om een Blackout(netstroomuitval) te voorkomen.Wat hebben die Deskundigen zitten slapen!.Via: youtube.nl Mit der Energiewende in den Blackout en Plötlich Dunkel:geeft weer als de zuivere sinus van 50 Hz wisselstroom zal gaan veranderen,kan een totale stroomuitval in al onze gebonden Lidstaten een BLACKOUT geven.Maar er is hoop,voor meer gebruik van Waterstof,en dat is de Heilige Graal voor de BV Nederland,waterstof kunnen we zelf produceren.Ook de waterstof-auto: de Otto 4 slag kleppenmotor door waterstof-injectie wordt uitgetest oa door Toyota/Hyundai/Honda/Yahama en dat is de toekomst voor CO2 vrij rijden.maar ook de Toyota Mirai en de Hyundai en binnenkort de BMW waterstofstof aandrijvingen zullen de E-Auto’s het nakijken geven,oa geen ontzierende laadpalen in de wijken etc.Waterstof-binnen 3 minuten getankt en globaal 600 km ver kunnen rijden op een tankvulling.Via: waterstofmagazine.nl en via: ovmagazine.nl Recente Reaktie’s oa Onze Energiehuishouding moet slimmer en waterstofbussen en ziet de doormij exakte informatie,en vooral via de Duitse doku/thema/hoogstaande informatie bronnen verkregen.via: youtube.nl (tik in) Waterstof Rijnstate Elst:geeft weer de super kennis van de CEO voor het waterstofgebruik,als eerste in Europa,en de uitleg waarom waterstof gebruik,maar ook om alle diensbrandstofauto’s te vervangen of aan te passen en kunnen te tanken bij het Ziekenhuis,maar ook de waterstof-auto’s kunnen daar tanken.Die CEO zou feitelijk behoren in de Tweede Kamer Fractie,eindelijk een persoon die weet wat belangrijk is voor de BV Nederland.Mijn voorstel:veel meer Deskundigen die zéér veel exakte kennis bezitten in de Technologisch innovatie techniken.En ik stem op de politieke partij,die dat in huis hebben,voor de komende Tweede Kamer-verkiezingen.Ik heb zeer weinig affiniteit met die deskundigen die meer Media-Geil zijn.Doet Uw voordeel mee.

  5. Via: youtube.nl (tik in) BMW i Hydrogen NEXT Fuel Cell Technogy Powertrain Explained: geeft weer de uitleg van de waterstof-aandrijving in samen werking met Toyota,die de brandstof-cel leverd(tik in) Wasserstoff neues E Bike:geeft weer de uitleg van de waterstof aangedreven waterstof-fiets,en de werking van de brandstof-cel.En dat is het heden en de toekomst van waterstof-aandrijvingen(tik in) ITER,in opbouw in Frankrijk van het samensmelten van waterstof-atomen(tik in) Wendelstein 7-X Stellerator (tik in) SMALL Modular kernfusiereaktoren,en dat zijn de nieuwe energie-bronnen in ontwkkeling.En waarom weet ik dat weer!omdat ik heel veel exakte waarheden en bevindingen kan verkrijgen,via div. digitale mediums.Ziet via: NDR.de Themen A-Z n zap naar Windkraft en de Energiewende etc, geeft ook in de Nederlandse taal uitleg,met alles wat te maken heeft met het heden en de toekomst van Energie-opwekking,via een Duitse Deelstaat Omroep,wat een klasse stukje vakwerk in de informatie-verwerking.

  6. Op NPO radio 1:zaterdag-middag over het klimaat,maar weten de presentatoren ook over de schijnheiligheid inzake het wereld-klimaat-milieu-aspecten.En dat Afrika,het vuilnisvat is geworden van de EU gebonden lidstaten,en dat miljoenen ingeleverde auto’s in Afrika zijn terecht gekomen,den daar een tweede auto-leven krijgen.Via: youtube.nl (tik in)TÜV nicht bestanden?Hier landen die autos|Entdeckt! Geheimnisvolle Orte|kabel eins Doku(tik in)Abwracken-Gut für die wirtschaft,slecht für die Umwelt?|WDR Doku(tik in)Elektronikschrott für Afrika|Journal Reporter(tik in) Bolivien in Lithium Rausch(tik in) ZDF HD planet e Der wahre Preis den Elektroautos(tik in) E-Auto gerät beim laden in Brand(tik in) Vier-E Busse explodieren an Stromsäule(tik in)TV Doku: Brennende Elektroautos bei der Post(geeft ook weer als de SEPARATOR knapt)(tik in)Wie gefährlich ist die Batterie im Elektroautos?|Quarks(tik in)Stadt verbietet Elektroautos in Tiefgarage:Brandgefähr(tik in)Giantluxury Shuttle Service for Superyachts|Mega Transport|Free Documentary(en dat de super rijken maling hebben aan het wereld klimaat/milieu-aspecten).En weten dat ook allemaal bij de NPO,wat de Duitse TV/Radio omroepen MODERATORS de exakte waarheden doorgeven,en vooral de Kabelkijkers dom worden gehouden tov de Schotelbezitters.Voor die lezers die de Duitse taal beheersen,héél veel inhoudelijke informatie via de DUITSE MODERATORSen het armzalige kennis van de presentatoren van zowel de NPO/Commerciele TV omroepen.En dat moet anders:meer presentatoren die zowel Prof Dr Ing voor hun naam hebben staan,of een Beta technische opleiding/bedrijfsmatig een meer inhoudelijke goed onderbouwde technische uitleg kunnen geven.afz: een goed opgeleide voormalig Elektronica-Technikus.Doet Uw voordeel mee,in uw besluitvorming.Adieu.

  7. Geachte Redactie:langs deze weg wil ik U bedanken voor het plaatsen van de zéér inhoudelijke exakte informatie.Wij staan voor een enorme technologische ontwikkelingen,in zowel de NANO ontwikkeling(miljoenste deel van een milimeter) zowel ook in de medische technologische ontwikkelingen.En daarmee de ontwikkeling van de zeer hoge nieuwe vorm van IQ:via: youtube.nl (tik in) Boston Dynamicks Robot:deze Amerikaanse Firma is overgenomen door Hyundai.Maar ook onze betalings-system zal gaan veranderen,door gezichts-herkinning,maar ook de in de voedselketen zal de RDS chip worden geplaats in de producten,en lopend onder magnetische poort,zal al je ingekochten producten worden afgetast,en afgerekend.Wat in de oa China al mogelijk is.Ik zal het gezien mijn leeftijd niet meer meemaken.Maar de toekomst ligt bij de nieuwe Generatie Burgers. Adieu

  8. Geachte Redactie: nog even opgezocht:via: youtube.nl (tik in) All Best Advanced Humanoid Robots Until 2019 Ep.03||Male Version:Robot wad in de ouderen-zorg heel veel taken kan overnemen(tik in)Evolution of Boston Dynamicks Since 2012(tik in) Evolution of Boston Dynamicks Robots[1992-2023]Geeft weer de toekomst van het meer gebruik van de Robots.Adieu

  9. ziet via youtube.nl(tik in) Blackout-wie gut sind wir Hessen auf ohne Strom vorbereitet?|doku.Geeft weer dat de Tennet-beheerder 1500 x heeft moeten ingrijpen,om een plaatselijke Blackout te voorkomen.En wat er gebeurt als de netstroom uitvalt,wat er heel veel problemen ontstaan,en dat is héél divers.Daarom is het toch belangrijk om wat fysiek euro’s op je woonlocatie te hebben,want dan werken de pinautomaten/liften/watervoorziening/Foodwinkels(kassa’s etc. ook niet.En dat wou ik nog aan U vermelden: Eenvandaag.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*