Klaske Tameling vertrekt als zendermanager bij NPO Radio 1

Na vier jaar neemt Klaske Tameling afscheid als zendermanager van NPO Radio 1. Via een bericht op LinkedIn deelde ze mee dat ze vanaf 2024 het roer overdraagt, al is nog onbekend aan wie.

Tameling en adjunct-zendermanager Marlise Hamaker hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt om NPO Radio 1 te transformeren tot een “journalistiek sterke, toekomstbestendige en integere nieuws- en sportzender”. In haar afscheidsboodschap benadrukte Tameling het belang van onafhankelijke en geloofwaardige journalistiek als fundament van een goed functionerende democratie. Ze reflecteerde op de complexiteit van het publieke bestel en benoemde het als een eer om NPO Radio 1 te hebben mogen leiden, waarbij ze het belang onderstreepte van continue inzet om journalistieke waarden te waarborgen.

13 Comments

 1. Hoppa, al weer een die vertrekt, nieuwe uitdaging, fantastische organisatie, geweldige collega’s, enz enz bla bla bla bla bla bla

 2. Jammer dat ze vertrekt. Selecteer een goede kandidaat en ga anders werken. Ik ben beschikbaar en heb geen enkele ervaring met de publieke omroep.misschien wèl een goede optie. Ik maak het iedereen naar de zin.

  • Oke meneer de Boer. Hier de sellectiecimmissie vacature zendermanager Radio1…
   Wat is uw idee wb de muziek op Radio1?
   Graag uw feedback kort en bondig?

   • Wel Madeliefd,,,,,Wat is jouw visie betreffende muziek op Radio 1 ???? Uw antwoord hoeft níet kort en bondig te zijn, wel zinnig ,,,,
    voor de overbodige duidelijkheid,,,ik heb 30 jaar de muziekinvulling cq samenstelling gedaan voor Hilversum 1 , ook wel bekend als Radio 1, voor Langs de Lijn, Met het Oog op Morgen , Radio Tour de France , Radi-O-lympia , Verkiezingen zowel de Nederlandse als de de Amerikaanse , het eerste succesvolle radio 5 ochtend programma Vroeg op Vijf ,,,,enfin voor alle programma’s voor de NOS…….

    • Hoi Herman, ik maakte een grapje wb Piet de Boer maar oke, serieus; De meest voorkomende kritiek in de rubriek van Jan Publiek uit het rafio1 journaal is de muziek. Of het is de verkeerde keus of men wil het uberhaubt niet. “Het is een nieuwszender” zeggen ze dan. Ik vind het zelf wel prettig. Ik houd wel van het top2000 genre dat komt dan mooi uit. Iets meer Nederlandstalig mag. Ik kan me bijv. Radio Tour de France zonder muziek niet voorstellen.
     Dus eigenlijk ben ik wel blij met jou.

     👍

     • Madelief,
      Wat is “het top2000 genre”?
      Daar zit tegenwoordig zo’n beetje alle soorten muziek in (behalve klassiek).

  • Een plaat van ABBA kan je haast vier van de vijf werkdagen rond 5:30 uur wel horen op radio 2 🙂

   Ik snap het lyrische gedoe over de nieuwe plaat van de Stones niet zo. Wat vinden mensen daar zo goed aan? Die schelle stem van Jagger is toch geen mooie klank? Hoop geschreeuw, weinig wol, vind ik.

   Laat de muziek op radio 1 maar door Jurgen van den Berg samenstellen. Goede keuzes in zijn programma’s, vind ik. Zal hij misschien wat minder vaak ‘op vakantie’ kunnen. 😉

 3. Het punt was een beetje dat de muziek op radio 1 nog steeds een van de grootste ergenissen is. Smaken verschillen zowiezo. Met “top2000 genre” spelen ze op save.

  En Jurgen Haha… Die denkt dat wij ons afvragen wat hij thuis draait? probeer dat eens om te draaien. Wat wil “Jan publiek” ,zo wordt door hem denigrerend de luisteraar genoemd, horen.
  Je gaat haast denken dat ie er geld voor krijgt om plaatjes te promoten.
  Jurgen gaat vast naar Radio4All. Met Giel. Ja Patrick , dat weet ik dan weer

  Muziek is als opvulling bedoelt bij radio1. Gaatjes vullen.
  Nieuws met plaatjes met sport op radio1
  Herman vd Velden doet dat heel knap.

  Ps. Angry van de Rollings Stones vind ik wel tof trouwens.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*