Boos-aflevering over man die Tim Hofman wilde vermoorden

Vandaag, donderdag 19 oktober, publiceert BOOS de eerste uitzending van seizoen 10. Deze uitzending gaat over het incident dat plaatsvond op 6 september. Die dag kwam er een gewapende man naar het BNNVARA-pand die zei Tim Hofman om het leven te willen brengen. Hij is diezelfde dag ingerekend door de politie. Op dit moment zit hij nog steeds vast.

Hofman meldt: ‘Omdat wij onze afleveringen normaliter baseren op klachten uit onze mailbox, kent deze eerste uitzending van het tiende seizoen een ander startpunt dan dat jullie van ons gewend zijn. We hebben daarvoor gekozen, omdat we het allereerst belangrijk vinden om transparant te zijn over het kennelijke moordplan tegen Tim. Een poging om een journalist iets aan te doen is een publieke zaak. Het gevoel om het correcte verhaal te willen brengen werd versterkt toen enkele weken na het incident foutieve informatie in de media verscheen (namelijk dat er wellicht gedreigd zou zijn met explosieven). Daarnaast vindt de redactie het belangrijk om vanuit journalistiek oogpunt te onderzoeken of dit incident staat voor een breder maatschappelijk probleem. Tijdens het maakproces hebben wij de recherche, het Openbaar Ministerie en de advocaat van de verdachte op de hoogte gesteld van onze intentie een aflevering te maken over het incident. We putten uit informatie die met Tim als slachtoffer is gedeeld door de instanties, camerabeelden, eigen onderzoek en gesprekken met deskundigen, waarvan er twee in de uitzending te zien zullen zijn. We vinden het belangrijk het onderzoek van het OM niet in de weg te zitten. In de uitzending worden verder geen persoonlijke details over de verdachte gedeeld, om het uiteindelijke strafrechtelijk proces niet in de weg te zitten. Tegelijkertijd vinden we het in het kader van de journalistieke vrijheid belangrijk om, net zoals bij andere kwesties, onafhankelijk van instanties, en los van een reeds lopend strafrechtelijk traject, onderzoek te kunnen doen en een verslag uit te kunnen brengen van een actuele en maatschappelijke kwestie.”

13 Comments

  1. Ja, ga er nog meer aandacht aan schenken. Heerlijk toch die aandacht Tim? Hij begint wel erg in zichzelf te geloven hè. Hysterica.

  2. Het ‘slachtoffer’ staat er dan?? Hoezo, er is toch niks gebeurd. Sterker nog, hij vind zichzelf nog veel interessanter dan voor die tijd en denkt dat wij dat ook vinden.

    • Wat een flutprogramma. Wordt met een hoop sensatie gebracht. Terwijl je steeds denkt “het is gewoon een malloot” die Tim wilde ombrengen. Veel meer valt er niet over te zeggen. Helaas lopen er malloten rond. Niet leuk voor Tim. Maar het wordt gebracht of we de moord op JFK aan het oplossen zijn.

  3. haha, het hele verhaal over het waarom had samengevat kunnen worden in 1 woord: aandacht. Net als zoveel op de wereld strijdt hij voor de goede zaak, maar pakt het wat mij betreft zo verkeerd aan dat ik juist niet kijk.

  4. De dader is een Bredanaar, 41 en bekeerd tot de Islam. De Koran ken hij niet, hij ken geen Arabisch. Hahaha. De man is een beeeeetje in de war mensen.
    Ook droog hoe de beveiliging reageerde… ik bel de politie zegt ie. Vervolgens loopt dader zo het pand uit en wacht daar braaf op die politie. (Had anders kunnen zijn.. )

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*