Stephen Emmer nodigt luisteraars uit om de componist te worden met het door Dolby Atmos endorsed immersive conceptalbum Maison Melody AM:PM

Eeuwenlang zijn de werkruimtes van componisten een ongrijpbaar en heilig gebied gebleven – verborgen speelplaatsen die enkele van de belangrijkste kunstwerken hebben voortgebracht die de mens kent.

Zou je niet een keertje willen weten hoe zo een ruimte klinkt van binnenuit? De bekroonde componist, producer en kwalitatief marktleider van mediamuziek in de Benelux, Stephen Emmer, verwelkomt dit keer het publiek in een nieuw soort van audio-cinematische ervaring.

Maison Melody AM:PM is een van ’s werelds eerste ruimtelijke neo-klassieke conceptalbums in zowel het hypermoderne Dolby Atmos- als Sony 360-formaat. Luisteraars worden virtueel uitgenodigd naar de klankwereld van de componist alwaar ze de synergie zelf kunnen ervaren tussen de stukken die daar worden gecreëerd en de ruimte waar de composities worden gemaakt. Door middel van ultramoderne ruimtelijke audio-technologie en state of the art sounddesign wordt het publiek meegenomen op een virtuele, door uitsluitend geluid geleide tour door het hele huis, Maison Melody dus, wat het gevoel geeft van totale onderdompeling in een driedimensionale ruimte. De tour duurt 40 minuten en verbeeldt een dag uit het leven van de componist.

Dit gebruik van technologie brengt de luisteraars rechtstreeks in contact met het concept van Maison Melody AM:PM, waarbij huiselijke omgevingsgeluiden zich zodanig vermengen met Emmers composities dat het echt lijkt of je zelf bij het scheppingsproces aanwezig bent.

Emmer: “Met dit innovatieve project wilden we niet alleen inzicht geven in het creatieve resultaat, maar ook in het maakproces zelf. Dolby Atmos en Sony 360 Formats helpen te doorbreken de barrière tussen artiest en luisteraar, waardoor het publiek direct in de schoenen van de componist wordt geplaatst, wat zorgt voor een werkelijk meeslepende ervaring als geen ander.”

Als combinatie tussen een traditioneel muziekalbum, podcast en radiodrama hint het zelfs naar een mogelijk nieuw genre: Cinema for the Ears. Maison Melody AM:PM is een heruitgave van Stephen Emmers vorige album Maison Melody. Het 10-compositieproject was een meditatieve neoklassieke verkenning van de relatie tussen een kunstenaar en hun ruimte. Met geavanceerde technologie is dit project nu volledig gerealiseerd met een internationaal endorsement van Dolby Atmos Music.

Het album is hiermee het nieuwste werk in Emmers rijke oeuvre. Stephen heeft eerder samengewerkt met mensen als Lou Reed, Chaka Khan, Patti Austin, Julian Lennon, Midge Ure en producers als Tony Visconti, Flood, Trevor Horn en Bob Power. Stephen was ook de muzikaal leider achter Holiday on Ice Shows ‘Speed’, ‘Platinum’ en ‘Believe’. De Prix de Rome-winnaar begeleidde meer recentelijk Cartoon Network Live! Heroes Unite en bracht het vooral in Amerika veelgeprezen en onderscheiden soulalbum Home Ground uit. Maison Melody AM:PM is gecomponeerd en uitgevoerd door Stephen Emmer, gemixt door Ronald Prent, winnaar van de IBC Innovation Award 2021 en opgenomen door Francesco Donadello, de bekroonde opnametechnicus achter Chernobyl en EA Battlefield 2042.

Please have a listen here via this link & note this is a stereo-version for a first impression:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*